Objavljeno 30. 03. 2014. - 12:16

Ogulinski festival bajke 2014.

Kao i svake godine, Festival nudi bogat i raznolik program, a ovogodišnja tri dana, od 6. do 8. lipnja 2014. godine, podijeljeni su na jednako toliko tema. Tako se OGFB otvara Danom Ivanine kuće bajke, odnosno sve je vezano uz obilježavanje 140-te godišnjice rođenja Ivane Brlić Mažuranić, drugi dan je Dan znanja, dok je posljednji dan Festivala proglašen Danom avanture.
Vrijeme - Mjesto Ogulin Vrsta Priredbe za djecu
Ogulinski festival bajke 2014. Ogulinski festival bajke 2014.

Kroz slavljenje bajki Ivane Brlić-Mažuranić, interakciju izvođača i posjetitelja, OGFB želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog učešća u Festivalu. Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, pripovijedanje, slušaonice, koncerte, festivalske tulume, edukativno-prezentacijske radionice na temu, primjerice, oslikavanja stakla, oblikovanja balona ili izrade predmeta od drveta, a tu je i neizostavni vlakić Bubi.

Frankopanski kaštel u Ogulinu, Park kralja Tomislava, Gradska knjižnica, Školska sportska dvorana i mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta, po deveti put doživjet će transformaciju u scene i tako postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije.

*** Budući da još nije predstavljen itinerer za ovu godinu, donosimo vam kako je Karlek vozio 2013. godine. ***

Prijevoz izletničkim vlakom Karlek

Izletnički vlak 'Karlek' prometovat će u subotu, 8. lipnja 2013. godine, na relaciji Zagreb-Karlovac-Ogulin-Karlovac-Zagreb. Vlak iz Zagreba kreće u 7:40, a u Ogulin stiže u 9:27 sati, dok je povratak iz Ogulina u 18:05 i u Zagreb se stiže u 19:51 sati. Cijena povratne karte iznosi 55 kuna, za djecu od četiri do 12 godina košta 25 kuna, a djeca do četiri godine putuju besplatno. Tko se odluči na prijevoz bicikla, na ukupnu cijenu nadoplatit će još 10 kuna. Budući da vlak usput staje i u Karlovcu, cijena karte od Karlovca do Ogulina i obratno stoji 40 kuna, a za djecu 20 kuna.