Shopping u Beču

Beč je grad s vrlo dobrom ponudom trgovina, gdje će zapravo svatko pronaći ono što mu odgovara.
Shopping u Beču Shopping u Beču

Mariahilferstraße najdulja je bečka shopping ulica. Obično je se 'dijeli' na dva dijela - unutarnji (Innere Mariahilferstraße) i vanjski (Äußere Mariahilferstraße), pri čemu je razdjelnica Gürtel, cestovni pojas koji prolazi kod Westbahnhofa. Kada se govori o najboljoj bečkoj trgovačkoj ulici, obično se misli na unutarnji dio, gdje se na nešto manje od dva kilometra između Westbahnhofa i Museumsquartiera smjestilo stotine trgovina i ugostiteljskih objekata.

Izbor trgovina doista je ogroman, a tu su, naravno, prisutni Benetton, Gent, H&M (više trgovina), Humanic (također više trgovina), Mango, Mexx, Zara i brojni drugi. Peek&Cloppenburg je ondje smjestio svoju robnu kuću, a tek nešto dalje nalazi se i Gerngross, robna kuća osnovana još 1879. godine. Ubrzo postaje najveći objekt takve vrste u ondašnjoj Monarhiji, a do danas je ostala jedna od najpoznatijih gradskih robnih kuća, prepoznatljiva po posebno uzorkovanom 'oklopu' oko zgrade.

U ulicama koje se odvajaju s 'Mariahilferice', također se može pronaći zanimljive trgovine.

Luksuzniji butici nalaze se u samome centru, u blizini Katedrale, otprilike u području omeđenom ulicama Kohlmarkt, Graben i Kärtner Straße. Iako većina ondje ništa ne kupi, mnogima je užitak i samo gledanje izloga, zbog prekrasnog ugođaja okolne bečke povijesne jezgre. Svoj kutak tamo imaju Cartier, Armani, Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Louis Vuitton, Hermes, Swarovski, Tiffany & Co. i Burberry, ali i nešto pristupačnije trgovine poput Diesela ili Hilfigera.

Suveniri

Suveniri su lako dostupni i nešto skuplji nego u ostalim srednjoeuropskim gradovima. Grad je poznat po snježnim kuglama, kojih zaista ima raznih vrsta, a postoje i dućani s brojnim, gotovo unikatnim suvenirima. Ako želite originalnu snježnu kuglu, potražite znak radionice Perzy (www.viennasnowglobe.at), čiji je utemeljitelj prije više od 100 godina izradio prvu takvu figuricu ili se zaputite u njihov vlastiti muzej i trgovinu na adresi Schumanngasse 87 u sjeverozapadnom dijelu grada.

Radno vrijeme

Napomenimo da je uobičajeno radno vrijeme trgovina u najpoznatijim bečkim shopping ulicama 9:00 - 18:30 sati, a subotom i nešto kraće. No, radna vremena ipak su individualna, pa ima trgovina koje neke dane rade i do 21 sat. Takve trgovine nedjeljom su zatvorene.

Trgovine živežnim namirnicama također su zatvorene nedjeljom i blagdanima. Iznimka su Bille na Pratersternu i kolodvoru Franz Josef, kao i Merkur na Westbahnhofu. Otvorena je i poneka kvartovska trgovina, kao i dio suvenirnica. Također, na nekim većim kolodvorima postoje manje trgovine koje nude osnovne prehrambene proizvode i rade gotovo non-stop (npr. Westbahnhof i Schottentor).

Arsenal u Beču

Arsenal u Beču

Otprilike kilometar jugoistočno od superpopularnog Belvederea smjestila se jedna od najbolje čuvanih bečkih tajni - Arsenal.
Bečki zoološki vrt Schönbrunn

Bečki zoološki vrt Schönbrunn

U blizini dvorca Schönbrunn nalazi se Tiergarten, najstariji zoološki vrt na svijetu. Osnovan je još 1752. godine, a povijest mu seže u davnu 1452. godinu!
Burggarten u Beču

Burggarten u Beču

Ako je Volksgarten najljepši među bečkim gradskim parkovima, onda je Burggarten vjerojatno najzanimljiviji među njima.
Crkva sv. Petra u Beču

Crkva sv. Petra u Beču

U samom središtu grada, pedesetak metara od znamenite katedrale, nalazi se još jedno značajno svetište - crkva sv. Petra.
Dvorac Belvedere

Dvorac Belvedere

Dvorac Belvedere jedna je od najljepših bečkih znamenitosti. Sagrađen je u 18. stoljeću kao ljetna rezidencija princa Eugena Savojskog, velikog vojskovođe koji je služio na dvoru Habsburgovaca.
Heldenplatz

Heldenplatz

U središtu Beča nalazi se nekoliko većih trgova, a najveći među njima jest Heldenplatz, odnosno Trg junaka.
Hofburg

Hofburg

Sve do 1918. godine Hofburg je bio sjedište moćnoga Habsburškoga carstva. Radi se o golemom kompleksu, carskoj palači koja je nastajala u razdoblju od 13. stoljeća do samog prijelaza iz 19. u 20. stoljeće. Danas je stalna rezidencija austrijskog predsjednika.
Hundertwasserova kuća

Hundertwasserova kuća

Zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola, baš kao što Gaudi simbolizira Barcelonu. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jest stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.
Karlskirche

Karlskirche

Iako je Stephansdom, gradska katedrala, najpoznatija religijska građevina u Beču, mnogi će reći da im je najljepša crkva ipak Karlskirche.
Kuća leptira u Beču

Kuća leptira u Beču

U najljepšoj secesijskog staklenoj građevini u Beču svoje mjesto pronašla je jedna zanimljiva atrakcija - Kuća leptira (Schmetterlinghaus).
Muzej Albertina

Muzej Albertina

Albertina je, uz KHM, najbolji bečki muzej, a tamošnja grafička zbirka među najvećima je na svijetu.
Muzej povijesti umjetnosti (KHM) u Beču

Muzej povijesti umjetnosti (KHM) u Beču

Muzej povijesti umjetnosti, mnogima poznat i po izvornom nazivu Kunsthistorisches Museum, ključna je muzejska institucija u kulturom bogatom Beču. Njegova središnja zgrada omiljeno je odredište ljubitelja umjetnosti te se KHM svrstava među najbolje svjetske muzeje.
Palača i vrtovi Liechtenstein

Palača i vrtovi Liechtenstein

Jedna od najbolje skrivanih bečkih znamenitosti jest palača Liechtenstein s vrtovima, pravi barokni biser.
Prater

Prater

Prater je poznato bečko rekreacijsko područje kojemu ime dolazi od latinske riječi pratum, što znači livada. Najčešće mu se ime povezuje uza zabavni park Wurstelprater i Riesenrad, golemi kotač s kraja 19. stoljeća, kada je tu održana i Svjetska izložba.
Prirodoslovni muzej (NHM) u Beču

Prirodoslovni muzej (NHM) u Beču

Bečki prirodoslovni muzej jedan je od najboljih muzeja takve vrste na svijetu. No, iako se nalazi nasuprot vrlo popularnom Muzeju povijesti umjetnosti, često ostaje u njegovoj sjeni i ne privlači toliko posjetitelja.
Ringstraße

Ringstraße

Ringstraße je najpoznatija bečka ulica, a okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Šezdesetih godina 19. stoljeća car Franjo Josip je dekretom 'To je moja volja' naredio rušenje zidina na tom mjestu i označio gdje će točno biti koja građevina, kako bi pokazao moć monarhije.
Schönbrunn

Schönbrunn

Schönbrunn, barokna palača pod zaštitom UNESCO-a nekoć je služila kao ljetna rezidencija Habsburgovaca.
Stephansdom

Stephansdom

Katedrala sv. Stjepana još je od 12. stoljeća smještena u središtu grada, te je sjedište bečkog biskupa. Građena u gotičkom stilu, prepoznatljiva je po svom krovu s više od 200 tisuća crjepova, na kojem se nalaze povijesni austrijski grbovi.
Švicarski vrt

Švicarski vrt

Beč je prepun lijepih parkova, no oni najpoznatiji, poput Volks- ili Burggartena često su prepuni ljudi. Švicarski vrt dobra je alternativa tražite li više mira.
Trg Marije Terezije

Trg Marije Terezije

Jedan od najljepših trgova u Beču jest Trg Marije Terezije, prepoznatljiv po dva slavna gradska muzeja-blizanca.
Volksgarten u Beču

Volksgarten u Beču

Beč je poznat po prekrasnim parkovima te je nezahvalno birati najljepše među njima. No, usudili bismo se reći da se upravo Volksgarten ističe svojom ljepotom.
Votivkirche

Votivkirche

Na sjeverozapadnom rubu Ringa, tik do Sveučilišta, smjestila se jedna od najpoznatijih gradskih crkava - Votivkirche.

Provjerite cijene smještaja u Beču

Prijava
Odjava
Soba
Gosti