Prijevoz do Salzburga

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do Mozartovoga grada. Saželi smo kako do Salzburga autobusom i vlakom.
Prijevoz do Salzburga Prijevoz do Salzburga

Autobusni prijevoz do Salzburga

Salzburg je izravnim autobusima povezan sa Zagrebom i istočnom Hrvatskom. Više o tim linijama možete doznati u rubrici Autobusni prijevoz, a u nastavku donosimo poveznice na neke od popularnih linija:

Željeznički prijevoz do Salzburga

Salzburg je s Hrvatskom izravno povezan i putem željeznice i to sa Zagrebom, a sezonski i s Rijekom. Više o navedenim poveznicama možete doznati u sljedećim člancima:

Željeznički kolodvor u Salzburgu nalazi se sjeverno od središta grada.

Festung Hohensalzburg

Festung Hohensalzburg

Festung Hohensalzburg je dvorac smješten na brdu Festungsberg, a koji dominira gradom i s čijeg vrha imate pogled na sve gradske tornjeve. Zbog dužine od 250 metara i širine 150 metara, smatra se jednim od najvećih srednjovjekovnih dvoraca u Europi.
Getreidegasse

Getreidegasse

Getreidegasse je jedna od najpoznatijih ulica u Starom gradu, a takva je još od rimskih vremena kad se Salzburg zvao Iuvavum. Gradski pravilnik nalaže kako točno moraju izgledati reklame, tako da iznad prodavaonica postoje isključivo željezni znakovi i oblici.
Mirabell

Mirabell

Mirabell je dvorac s predivnim vrtovima, fontanama i statuama rimskih i grčkih bogova, odmah uz rijeku Salzach, a izgrađen je u 17. stoljeću. Park ispred dvorca dovršen je 1730. godine kao jedan od najljepših europskih baroknih vrtova.
Ostale znamenitosti u Salzburgu

Ostale znamenitosti u Salzburgu

Salzburg ima i nekoliko manjih znamenitosti 'razbacanih' po gradu i okolici.
Salzburška katedrala (Salzburger Dom)

Salzburška katedrala (Salzburger Dom)

Salzburška katedrala predivna je barokna katedrala iz 17. stoljeća, posvećena sv. Rupertu.

Provjerite cijene smještaja u Salzburgu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti