Prijevoz do Praga

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do češke prijestolnice. Saželi smo kako do Praga autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Praga Prijevoz do Praga

Autobusni prijevoz do Praga

Autobusi Croatia Busa subotom voze na liniji Zagreb - Prag. Putem se staje i u Brnu, jednako kao i pri povratku. Iz Praga se autobus vraća petkom. Detaljniji vozni red i ažurirane cijene provjerite na sljedećoj poveznici: autobus Zagreb - Brno - Prag.

Zračni prijevoz do Praga

Iako je Zagreb bio prvo međunarodno odredište do kojeg su letjeli zrakoplovi Czech Airlinesa, nažalost, zbog smanjivanja troškova poslovanja, češki nacionalni prijevoznik više ne leti do Zagreba, ali niti do drugih hrvatskih odredišta.

Ipak, tijekom sezone niskotarifni SmartWings povezuje Dubrovnik i Split s Pragom. Više informacija o spomenutim linijama možete pronaći na poveznicama u tablici ispod teksta

Od niskotarifnih prijevoznika, u našoj blizini Wizz Air leti na liniji od Venecije (Treviso) do Praga.

Prijevoz od zračne luke do grada

Za prijevoz do praške zračne luke možete koristiti javni prijevoz. Postoje tri različite kombinacije koje će vas dovesti do aerodroma i za sve njih vrijede redovne karte za javni prijevoz. Više detalja i cijene karata pogledajte u članku Prijevoz u Pragu.

Željeznički prijevoz do Praga

Izravna linija za Prag iz Hrvatske ne postoji, nego trebate presjedati u Beču. Vožnja s presjedanjem traje oko 12 sati. Povratna karta košta nešto više od 660 kuna, u slučaju da dvije osobe putuju zajedno i ostaju u Pragu preko vikenda.

Ako iz Beča želite za Prag, izravni vlakovi (www.oebb.at) voze više puta dnevno, a vožnja traje nešto manje od pet sati.