Prijevoz do Praga

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do češke prijestolnice. Saželi smo kako do Praga autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Praga Prijevoz do Praga

Autobusni prijevoz do Praga

Između Zagreba i Praga tijekom cijele godine prometuje se na izravnoj autobusnoj liniji, dok je tijekom ljetne sezone Prag povezan i s nizom jadranskih odredišta. Više o linijama za Prag možete doznati u rubrici Autobusni prijevoz, dok u nastavku navodimo neke od zanimljivih linija:

Zračni prijevoz do Praga

Prag je zračnim putem izravno povezan sa Zagrebom, a tijekom ljetne sezone i s nekoliko hrvatskih obalnih gradova. Popis izravnih poveznica s Hrvatskom i okolnim zračnim lukama, pregled jeftinih letova te ostale korisne informacije možete vidjeti u zasebnom članku:

Prijevoz od zračne luke do grada

Za prijevoz do praške zračne luke možete koristiti javni prijevoz. Postoji nekoliko različitih kombinacija koje će vas dovesti do aerodroma i za sve njih vrijede redovne karte za javni prijevoz. Više detalja i cijene karata pogledajte u članku Prijevoz u Pragu.

Željeznički prijevoz do Praga

Izravna linija za Prag iz Hrvatske ne postoji, nego je potrebno presjedati u Beču. Vožnja s presjedanjem traje oko 12 sati.

Ako iz Beča želite u Prag, izravni vlakovi (www.oebb.at) voze više puta dnevno, a vožnja traje oko četiri sata.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Beč - Prag ili obratno: od 19,00 eura
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
23. 02. 2016.
Karlov most

Karlov most

Karlov most je najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom.
Praški dvorac (Pražsky hrad)

Praški dvorac (Pražsky hrad)

Praški dvorac najveći je drevni dvorac na svijetu. U njemu su tijekom prošlosti stolovali češki kraljevi, kraljevi Sv. Rimskog carstva, biskupi, a danas je to dom predsjednika Češke Republike i jedna od glavnih turističkih atrakcija odakle 'puca' predivan pogled na cijeli Prag.
Prašna brana

Prašna brana

Prašná brána, velebni toranj, u srednjem je vijeku bio jedan od ulaza u grad, uklopljen u obrambene zidine oko Staroga grada. Nalazi se na trasi nekadašnjeg 'Kraljevskog puta', kojim su kraljevi putovali na krunjenje - kroz Prašnu bránu, preko Karlovog mosta do Katedrale u Hradčanyma.
Staromestske namesti

Staromestske namesti

Starogradski trg je najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga. Često je mijenjao imena. Iz njegove najranije povijesti datira ime Veliki trg, neko vrijeme su ga zvali 'Stara tržnica (sajmište)', da bi sadašnje ime dobio krajem 19. stoljeća.
Tynsky chram

Tynsky chram

Jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti nalazi se na Starogradskom trgu. Onako kako katedrala sv. Vida dominira zapadnom obalom Vltave, tako je Týnský chrám najdojmljivija religijska građevina na istočnoj obali.
Vaclavske namesti

Vaclavske namesti

Staroměstské náměstí su središnje mjesto i mjesto iz kojeg se razvio Stari grad, dok su Václavske náměstí središte Novoga grada, koji je brižljivo isplaniran i svoj je razvoj započeo u 14. stoljeću za vladavine Karla IV. U početku je to bilo mjesto trgovine konjima, pa se jedno vrijeme čak i zvao 'Konjski trg'.

Provjerite cijene smještaja u Pragu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti