Prijevoz do Pariza

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do 'grada svjetla'. Saželi smo kako do Pariza autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Pariza Prijevoz do Pariza

Autobusni prijevoz do Pariza

Za Pariz postoji izravna linija s polaskom iz Zagreba. Vožnja traje 23 sata, a putem se staje u Grenobleu i Lyonu. Više o navedenoj liniji možete doznati na zasebnoj stranici:

Zračni prijevoz do Pariza

U Parizu, jednom od glavnih europskih prometnih čvorišta, i njegovoj bližoj okolici smjestile su se tri zračne luke - Charles de Gaulle, Orly i Beauvais. ZL Charles de Gaulle najprometnija je među njima, a svrstava se i među najprometnije zračne luke u cijeloj Europi.

Pariz je s Hrvatskom dobro povezan, iako su linije za naše gradove uglavnom sezonske. Popis izravnih poveznica s Hrvatskom i okolnim zračnim lukama, pregled jeftinih letova te ostale korisne informacije možete vidjeti u zasebnim člancima:

Željeznički prijevoz do Pariza

Ne postoji izravna željeznička veza između Hrvatske i Pariza. Ako se odlučite na takav put, morat ćete presjedati. U tom slučaju možda je najbolji izbor linija iz Münchena, budući da do tamo možete doći izravno iz Zagreba, a onda jutarnjim TGV vlakom otputovati prema Parizu, do kojeg put traje oko šest sati. Cijene ovise o terminu kojeg odaberete i tome koliko ranije rezervirate kartu, a provjeriti ih možete na stranicama SNCF-a (www).

Bazilika Presvetog Srca Isusova (Sacre-Coeur)

Bazilika Presvetog Srca Isusova (Sacre-Coeur)

Bazilika Svetog Srca jedna je od najupečatljivijih pariških znamenitosti, a osim bajkovite arhitekture znamenita je i po predivnom pogledu koji se s njene kupole pruža na ostatak Pariza.
Dvorac Versailles

Dvorac Versailles

Dvorac Versailles jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih znamenitosti u Francuskoj, a cijeli je kraljevski kompleks godinama služio kao uzor sličnim projektima europskih aristokrata.
Eiffelov toranj

Eiffelov toranj

Eiffelov toranj najpoznatija je pariška ikona. Ovaj željezni toranj izgrađen je u neposrednoj blizini rijeke Seine na Champ de Mars. Od otvorenja 1889. godine posjetilo ga je više od 235 milijuna ljudi, što ga čini najposjećenijim spomenikom na svijetu za koji se plaća ulaz!
Elizejske poljane (Avenue des Champs-Elysees)

Elizejske poljane (Avenue des Champs-Elysees)

Elizejske poljane su najprestižnija avenija u Parizu, a Francuzi vole reći i da je najljepša na svijetu. Proteže se na dva kilometra, sve od Place de la Concorde do Place Charles de Gaulle.
Notre Dame

Katedrala Notre Dame (Pariz)

Notre Dame de Paris najpoznatija je katedrala u gradu. Izgrađena u gotičkom stilu na Île de la Cité, sjedište je pariškog nadbiskupa. Ime joj znači 'Naša Gospa'.
Louvre

Louvre

Louvre je jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu, ujedno smješten u jednom od pariških povijesnih spomenika, Palais du Louvre, smještenom na desnoj obali Seine.
Luksemburški vrt i palača (Jardin du Luxembourg)

Luksemburški vrt i palača (Jardin du Luxembourg)

Luksemburški vrt jedna je od najljepših zelenih oaza u Parizu, nastala po uzoru na Palazzo Pitti i vrtove Boboli u Firenci.
Muzej Orsay

Muzej Orsay

Muzej smješten na prostoru nekadašnjeg željezničkog kolodvora danas je jedan od najposjećenijih muzeja u Francuskoj, čija kolekcija obuhvaća radove mnogih slavnih umjetnika.
Sainte-Chapelle (Sveta kapela); © Jean-Christophe BENOIST (Wikimedia, CC BY-SA 2.0)

Sainte-Chapelle (Sveta kapela)

Otočić Île de la Cité u središtu Pariza možda je malen veličinom, ali na tom malenom prostoru smjestile su se čak dvije svjetski značajne sakralne građevine - Katedrala Notre Dame i čarobna kapela Sainte Chapelle.
Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe)

Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe)

Slavoluk pobjede je spomenik smješten na zapadnom kraju Elizejskih poljana, u središnjem dijelu Trga Charles de Gaulle. Simbolizira sve koji su poginuli za Francusku, a posebno one poginule tijekom Napoleonskih ratova. Unutar spomenika nalaze se stotine imena stradalih, ispod je grobnica neznanom vojniku iz 1. svjetskog rata, a ispred spomenika vječni plamen.

Provjerite cijene smještaja u Parizu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti