Smještaj u Parizu

Kao i svaka svjetska metropola, Pariz je prepun hotela, što je odlično za putnike zbog velike konkurencije i čestih akcija kojima hotelijeri pokušavaju privući goste.
Smještaj u Parizu Smještaj u Parizu

Brojni su luksuzni hoteli, od kojih je najpoznatiji Ritz - simbol prestiža i elegancije. Kako je ovo i 'grad zaljubljenih', postoje izvrsni boutique hoteli u kojima prevladava posebna intimna atmosfera. Za one koji ostaju više od jednog vikenda, dobra su preporuka apartmani, koje je moguće iznajmljivati, kao i hosteli ili bed & breakfasti.

S obzirom da Seina dijeli Pariz na dva dijela, okvirno ga možemo podijeliti na lijevu i desnu obalu. Lijeva se obala smatra jeftinijom, dok je desna ekskluzivnija i skuplja. Na desnoj obali tako možete odsjesti u nekom od luksuznih hotela u blizini Louvrea ili Slavoluka pobjede, ali lijeva obala privlači svojim starinskim ugođajem i šarmom. Ondje se nalazi Latinska četvrt, poznata baš po jedinstvenom, tradicionalnom doživljaju koji pruža.

Što se sezonalnosti tiče, Pariz je odlično popunjen veći dio godine, no za izbjegavanje gužve odličan izbor su srpanj i kolovoz. Razlog tome nije manjak turista, dapače to je vrijeme kad npr. Amerikanci najviše posjećuju Pariz, nego to što u to doba Parižani napuštaju svoj grad i zapućuju se prema morskim odredištima. Što se cijena tiče, najbolje ćete proći putujete li u Pariz u zimskim mjesecima, kada su cijene u većini hotela nešto niže.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Parizu. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. S obzirom da se radi o najnižoj cijeni noćenja tijekom godine, oni će često biti nešto skuplji, no ti objekti i dalje predstavljaju dobar omjer uloženog i dobivenog.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, no to ne mora podrazumijevati i previsoke cijene.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam francuska prijestolnica nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja u Parizu možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica
Bazilika Presvetog Srca Isusova (Sacre-Coeur)

Bazilika Presvetog Srca Isusova (Sacre-Coeur)

Bazilika Svetog Srca jedna je od najupečatljivijih pariških znamenitosti, a osim bajkovite arhitekture znamenita je i po predivnom pogledu koji se s njene kupole pruža na ostatak Pariza.
Dvorac Versailles

Dvorac Versailles

Dvorac Versailles jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih znamenitosti u Francuskoj, a cijeli je kraljevski kompleks godinama služio kao uzor sličnim projektima europskih aristokrata.
Eiffelov toranj

Eiffelov toranj

Eiffelov toranj najpoznatija je pariška ikona. Ovaj željezni toranj izgrađen je u neposrednoj blizini rijeke Seine na Champ de Mars. Od otvorenja 1889. godine posjetilo ga je više od 235 milijuna ljudi, što ga čini najposjećenijim spomenikom na svijetu za koji se plaća ulaz!
Elizejske poljane (Avenue des Champs-Elysees)

Elizejske poljane (Avenue des Champs-Elysees)

Elizejske poljane su najprestižnija avenija u Parizu, a Francuzi vole reći i da je najljepša na svijetu. Proteže se na dva kilometra, sve od Place de la Concorde do Place Charles de Gaulle.
Notre Dame

Katedrala Notre Dame (Pariz)

Notre Dame de Paris najpoznatija je katedrala u gradu. Izgrađena u gotičkom stilu na Île de la Cité, sjedište je pariškog nadbiskupa. Ime joj znači 'Naša Gospa'.
Louvre

Louvre

Louvre je jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu, ujedno smješten u jednom od pariških povijesnih spomenika, Palais du Louvre, smještenom na desnoj obali Seine.
Luksemburški vrt i palača (Jardin du Luxembourg)

Luksemburški vrt i palača (Jardin du Luxembourg)

Luksemburški vrt jedna je od najljepših zelenih oaza u Parizu, nastala po uzoru na Palazzo Pitti i vrtove Boboli u Firenci.
Muzej Orsay

Muzej Orsay

Muzej smješten na prostoru nekadašnjeg željezničkog kolodvora danas je jedan od najposjećenijih muzeja u Francuskoj, čija kolekcija obuhvaća radove mnogih slavnih umjetnika.
Sainte-Chapelle (Sveta kapela); © Jean-Christophe BENOIST (Wikimedia, CC BY-SA 2.0)

Sainte-Chapelle (Sveta kapela)

Otočić Île de la Cité u središtu Pariza možda je malen veličinom, ali na tom malenom prostoru smjestile su se čak dvije svjetski značajne sakralne građevine - Katedrala Notre Dame i čarobna kapela Sainte Chapelle.
Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe)

Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe)

Slavoluk pobjede je spomenik smješten na zapadnom kraju Elizejskih poljana, u središnjem dijelu Trga Charles de Gaulle. Simbolizira sve koji su poginuli za Francusku, a posebno one poginule tijekom Napoleonskih ratova. Unutar spomenika nalaze se stotine imena stradalih, ispod je grobnica neznanom vojniku iz 1. svjetskog rata, a ispred spomenika vječni plamen.

Provjerite cijene smještaja u Parizu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti