Noćni život u Zagrebu

U Zagrebu ponudu noćnog života možemo podijeliti na nekoliko gradskih četvrti, od kojih najbogatiji izbor imaju središte grada, Jarun i Sava.
Noćni život u Zagrebu Noćni život u Zagrebu

U centru se većina klubova i barova nalazi na potezu oko Cvjetnog trga, Tkalčićeve, Tuškanca, HNK-a i Ribnjaka.

Za ljubitelje r'n'b i house ritmova, mjesta poput Maraschina, Lemon bara (www.lemon.hr), Peperminta (www.pepermint-zagreb.com), Hemingwaya (www.hemingway.hr), Groovea (bivši Ritz), Gjure II (www.gjuro.com) i Shamballe (www.shamballa.hr) pravi su izbor, dok su za one kojima se više sviđa svirka uživo tu Sax (www.sax-zg.hr), Green Gold (www.greengoldclub.com.hr) ili Purgeraj (www.purgeraj.hr).

Nekoć ulica obrtnika, a danas ugostitelja, Tkalčićeva je istinski primjer kako ujediniti različitu ponudu brojnih kafića na jednom mjestu, a da svi gosti pronađu ono što im se sviđa - od alternativnog Melina, barova poput Khale (www.khala.hr) koji se nalaze u obližnjem Kaptol centru, pa do pubova kao što su History (www.history.hr), Oliver Twist ili Mali Medo (www.pivnica-medvedgrad.hr).

Jezero Jarun postalo je sinonim za odličnu zabavu, a pogotovo tijekom ljetnih mjeseci. Na razmaku od nekoliko stotina metara možete pronaći desetke klubova i kafića, od kojih su najpopularniji Aquarius (www.aquarius.hr), Mansion (www.mansion.hr), Gallery i Faces (bivši Lake City), od kojih prva tri kluba nerijetko ugošćuju najbolje svjetske DJ-e, poput Freemasonsa ili Shapeshiftersa.

Sava je kolokvijalni naziv za područje oko studentskog doma 'Stjepan Radić' gdje su smješteni kafići Roko&Akademija (www.roko-akademija.hr), Best i Žabac, koji su vikendom, a nerijetko i tjednom, prepuni studenata. Nešto dalje, na kraju Savske ulice, nalazi se i popularni The Movie Pub (www.the-movie-pub.com), koji nudi veliki izbor piva i viskija.

S pojavom sve brojnijih poslovnih tornjeva, u mnogima od njih smještena su i nova mjesta za izlaske, pogotovo na potezu između Radničke i Heinzelove ulice, gdje se nalazi već spomenuti Green Gold s nekoliko klubova i barova na istoj adresi (www.greengoldclub.com.hr).

Botanički vrt u Zagrebu

Botanički vrt u Zagrebu

Botanički vrt jedna je od najljepših zagrebačkih zelenih površina, mnogi će reći i najljepša. Želite li uživati u besprijekorno uređenoj prirodi i očaravajućem cvijeću, odmoriti se od gradske buke i gužve ili otrčati nekoliko krugova za jutarnju rekreaciju, Botanički vrt mjesto je koje se ne propušta.
Crkva sv. Marka

Crkva sv. Marka

Crkva sv. Marka spada u red najstarijih arhitekturnih spomenika grada Zagreba, jedan je od njegovih simbola, a ujedno je i najstarija župna crkva u gradu.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište sa svojom djelatnošću započinje 1860. godine, a današnje neobarokno zdanje, koje je postalo i jednim od gradskih simbola, izgrađeno je 1895. godine, kad je otvorenju prisustvovao i car Franjo Josip I.
Kamenita vrata

Kamenita vrata

Kamenita vrata dio su povijesnog obrambenog sustava zagrebačkog Gradeca, podignutog u 13. stoljeću, jedina su od gradskih vrata koja još uvijek postoje, a svoj današnji oblik dobila su u 18. stoljeću.
Kula Lotrščak

Kula Lotrščak

Kula Lotrščak, uz Kamenita vrata i Popov toranj, smatra se najbolje očuvanim objektom gradskog obrambenog sustava, a podignuta je tijekom 13. stoljeća.
Ostale znamenitosti u Zagrebu

Ostale znamenitosti u Zagrebu

Pogledajte još nekolicinu zanimljivih mjesta koja vrijedi posjetiti za boravka u Zagrebu.
Uspinjača

Uspinjača

Zagrebačka uspinjača je uspinjača koja spaja Gornji i Donji grad.
Zagrebačka katedrala

Zagrebačka katedrala

Zagrebačka katedrala na Kaptolu, sa svoja dva visoka i vitka zvonika (oko 105 metara), spada među monumentalne neogotičke katedrale i svjedoči o Zagrebu kao snažnom srednjoeuropskom kulturnom središtu.
Zagrebačka okolica

Zagrebačka okolica

Zanimljivih znamenitosti ima i u zagrebačkoj okolici.
Zrinjevac

Zrinjevac

Zrinjevac, odnosno Trg Nikole Šubića Zrinskog, zagrebački je trg i jedan od najljepših perivoja. Prepoznatljiv je po aleji platana, a dio je tzv. Lenucijeve ili Zelene potkove, koju čini osam zagrebačkih donjogradskih trgova.

Provjerite cijene smještaja u Zagrebu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti