Shopping centri u Zagrebu

Zagreb je grad s vrlo dobrom ponudom za sve one željne dobrog shoppinga.
Shopping centri u ZagrebuShopping centri u Zagrebu

U središtu grada možete pronaći nekoliko shopping centara, od kojih je najstariji Importanne Centar (www.importanne.hr) iz 1994. godine. Nalazi se pokraj Glavnog kolodvora, a uz brojne prodavaonice ljudi se ovdje nerijetko odmaraju u nekom od kafića ili prigrizu nešto u pauzi od posla ili popodnevne šetnje.

Na raskrižju Vlaške i Iblerova trga smještena je pak 'sestrinska' Importanne Galleria (www.importanne.hr), moderni spoj trgovačkog, ugostiteljskog i stambenog objekta, gdje se na tri trgovačke etaže nalaze marke kao što su Burlington, Lacoste ili More&More.

Nešto niže na Branimirovoj ulici, odmah iza hotela Sheraton, smjestio se Branimir Centar (www.branimircentar.hr), najpoznatiji po prvom Cinestaru (www.blitz-cinestar.hr), multipleksu od 13 kinodvorana te belgijskoj pivnici Hopdevil.

Raspoređen na nekoliko etaža između Nove Vesi i Tkalčićeve ulice, početkom 2000. godine otvorio se Centar Kaptol (www.centarkaptol.hr), vjerojatno najpopularniji shopping centar u središtu grada, budući da se u njemu može naći zaista svašta. Od kina Cineplexx (www.cineplexx.hr), lounge barova, klasičnih kafića, pa do prodavaonica kao što su Armani Jeans, Burberry, Gant, Heruc Galeria, Marks&Spencer, Max&Co, Navigare, Paul&Shark itd.

Ako u Zagreb dolazite sa zapadne strane grada, kod naselja Jankomir primijetit ćete svu silu novoizgrađenih trgovačkih lanaca i centara. Najstariji među njima je King Cross (www.kingcrossjankomir.hr), gdje se nalaze trgovine kao što su Calzedonia, Harvey Norman, Cisalfa itd.

Mjesto koje je svojom izgradnjom 2006. godine potpuno izmijenilo strukturu kupovine u Zagrebu jest City Center One (www.citycenterone.com), gdje 'pod jednim krovom' možete kupiti marke Ann Christine, C&A, Celio, Hervis, H&M, Humanic, LTB, Mango, Miss Selfridge, New Yorker, Peek&Cloppenburg, Petit Bateau, Springfield, Swarovsky, Villeroy&Boch i mnoge druge.

Drugi centar koji je 'pomogao' u promjeni cjelokupnog doživljaja kupovine, ali i obogaćivanja ponude Novog Zagreba jest Avenue Mall (www.avenuemall.com.hr), gdje su se po prvi put našle prodavaonice kao što su Bershka, Deichmann, Sephora i Zara, uz već brojne druge trgovine poput Benettona, Calvin Kleina, Ganta, New Yorkera ili Tommy Hilfigera, te devet kinodvorana Cinestara.

Uz već navedene trgovačke centre, tijekom jeseni 2009. godine otvorio se West Gate (www.westgate.com.hr) na ulazu/izlazu s autoceste pokraj Zaprešića, ujedno i najveći shopping city u Hrvatskoj. U njemu se nalazi više od 250 prodavaonica, poput Adidasa, Bershke, C&A, Humanica, Lacostea, Marco O'Pola, Peek&Cloppenburga, Pull and Beara, Stiefelköniga, Stradivariusa ili Zare.

Početkom studenog 2010. godine otvorio se trgovačko-zabavni centar Arena Centar (www.arenacentar.com), a nalazi se odmah uz Arenu Zagreb. Uz većinu već postojećih modnih i tehničkih marki na hrvatskom tržištu, u ovaj centar po prvi put su 'ušli' GAP, Zara Home i IMAX 3D kina, a tu je i drugi H&M u Hrvatskoj, u kojemu se uz muški i ženski, nalazi i dječji odjel.