Shopping u Rimu

Rim ne obiluje trgovačkim centrima, većinom je riječ o četvrtima kojima dominiraju uobičajene trgovine pojedinih marki.
Shopping u Rimu Shopping u Rimu

Najpoznatija, ujedno i prva, robna kuća jest La Rinascente, otvorena još 1887. godine. Sadašnje ime nosi od 1917., a ono asocira na 'il Rinascimento', talijanski naziv za renesansu, odnosno 'ponovno rođenje'. Rinascente se nedavno preselio iz svojeg starog prostora, u Via del Corso, u koji je doselila Zara. Zapravo su vrlo blizu stare zgrade, u sklopu Gallerije Alberto Sordi. U Rinascenteu postoji solidan izbor najpoznatijih marki odjeće, parfema i kozmetike, a posebnu draž kupnji daje činjenica da ova trgovina pripada najvećem lancu robnih kuća u Italiji.

Visoka moda smjestila se u trima paralelnim ulicama blizu Piazza de Spagna, a sve izlaze na Via del Corso. Riječ je o Via Condotti, Via Borgognona i Via Frattina. Ovdje ćete naći butike svih velikih talijanskih dizajnerskih kuća, kao što su Dior, Gucci, Armani, D&G, Prada, Ferragamo, Gai Mattiolo, Ferré itd. Tu su također Hermes i Cartier te mnogi drugi.

Zanimljivo je da su trgovci nekoć u Via Condotti naplaćivali čak i ulazak u samu prodavaonicu! Naravno, danas to nije slučaj, tako da ste dobrodošli i ako nemate namjeru nešto kupiti.

Velike modne lance, poput Zare ili Diesela, naći ćete na Via del Corso, 1,5 kilometar dugoj ulici koja povezuje Piazza Venezia i Piazza del Popolo. Zara zapravo ima dvije prodavaonice, jednu na brojevima 129-135, a drugu na adresi Via del Corso 189. Potonja je posebno impresivna. Radi se o trećoj najvećoj Zarinoj prodavaonici (nakon Atene i Barcelone), koja se prostire na pet katova unutar prekrasne, 120 godina stare palače Bocconi. Otvorena je u prosincu 2010. godine i to kao 5000. prodavaonica Inditex grupe, u sklopu koje posluje i Zara. U Via del Corso nalazi se i Ferrarijeva flagship trgovina, kao i Swarovski.

Od trgovačkih centara, izdvojit ćemo Euroma2 (www.euroma2.it), koji se nalazi nešto južnije od centra grada, na Via Cristoforo Columbo. Ondje možete doći ako linijom podzemne željeznice B stignete do postaje EUR Fermi te ondje 'uhvatite' buseve 070, 700 ili 709. U centru se, među ostalima, nalaze Bershka, Calvin Klein, H&M, Mango i Stradivarius.

25 kilometara južno od Rima nalazi se i veliki outlet - Castel Romano (www.mcarthurglen.it/castelromano/home/home.php). Popusti su veliki i traju cijele godine, od 30 posto na više, a možete kupovati u Dieselu, Zegni, D&G-u, Feragamu, La Perli, Mandarina Ducku itd.

Suveniri se mogu kupiti posvuda, bilo kod uličnih prodavača, bilo u klasičnim suvenirnicama, a posebno velika koncentracija je oko svih poznatijih znamenitosti. Mnogo ih je oko oko Vatikana, gdje ih je najbolje kupiti što dalje od ulaza na Trg sv. Petra, jer cijene rastu što ste mu bliže.

Bazilika (katedrala) sv. Ivana Lateranskog

Bazilika (katedrala) sv. Ivana Lateranskog

Bazilika sv. Ivana Lateranskog sjedište je rimskoga biskupa, odnosno službeno sjedište poglavara Katoličke crkve - pape.
Bazilika Santa Maria Maggiore

Bazilika Santa Maria Maggiore

U gradu prepunom sakralnih objekata, nekoliko crkava svojom ljepotom odskače od ostalih. Bazilika Santa Maria Maggiore jedna je od njih.
Brdo i park Pincio

Brdo i park Pincio

Brdo Pincio prava je zelena oaza i to gotovo u samom središtu grada. Osim mira i čistog zraka, posjetitelji ga vole posjetiti zbog sjajnog pogleda na rimsku povijesnu jezgru.
Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo

Castel San't Angelo znamenita je tvrđava uz Tiber. Izgrađena je kao carski mauzolej, no kasnije je više puta mijenjala namjene.
Circus Maximus (Circo Massimo)

Circus Maximus (Circo Massimo)

Mislite li da su stadioni Nou Camp u Barceloni, Maracana u Rio de Janeiru ili Wembley u Londonu veliki stadioni? Circus Maximus promijenit će vaše pojmove o veličini.
Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Rim je grad fontana, ima ih oko 280, a slobodno možemo reći da je Fontana di Trevi kraljica svih rimskih fontana!
Forum Romanum

Forum Romanum

Forum je bio središte imperijalnog Rima, žila kucavica nekad najmoćnijeg carstva svijeta.
Koloseum

Koloseum

U gradu prepunom znamenitosti, Koloseum se izborio za status najprepoznatljivije atrakcije i glavnog gradskog simbola.
Konstantinov slavoluk

Konstantinov slavoluk

Konstantinov slavoluk najveći je očuvani slavoluk u Rimu, a nalazi se odmah do slavnog Koloseuma.
Panteon

Panteon

Riječ 'pantheon' na grčkom znači 'hram svih bogova', a s tom namjerom Panteon je i sagrađen - kao hram svih poganskih bogova.
Piazza del Popolo

Piazza del Popolo

Sjeverno od omiljene rimske shopping-ulice, Via del Corso, smjestila se Piazza del Popolo, jedan od najvećih i najpoznatijih gradskih trgova.
Piazza di Spagna

Piazza di Spagna

Piazza di Spagna jedno je od najpopularnijih rimskih okupljališta i jedan od najljepših rimskih trgova. Dugačke stube, obelisk, crkva na brežuljku i zanimljiva fontana, očito su dobitna kombinacija!
Piazza Navona

Piazza Navona

Piazza Navona omiljeni je rimski trg, kako za domaće stanovništvo, tako i za njihove goste.
Piazza Venezia

Piazza Venezia

Piazza Venezia još je jedan od upečatljivih rimskih trgova, a nalazi se u blizini Foruma i Kapitola.
Ponte Sant'Angelo

Ponte Sant'Angelo

Rijeku Tiber premošćuju mnogi mostovi, a jedan od najljepših zasigurno je Ponte Sant'Angelo.
Trajanov stup

Trajanov stup

Trajanov stup spomenik je podignut kao trajni spomen na cara Trajana te prikazuje njegove vojne pobjede u tadašnjoj Daciji.

Provjerite cijene smještaja u Rimu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti