Prijevoz do Ljubljane

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije autobusom i vlakom doći do glavnoga grada Slovenije.
Prijevoz do Ljubljane Prijevoz do Ljubljane

Autobusni prijevoz do Ljubljane

Između Zagreba i Ljubljane postoje dvije autobusne poveznice. Panturist u suradnji s Volanbuszom prometuje na liniji Budimpešta - Zagreb - Ljubljana, dok Čazmatrans i Integral Brebus voze na ruti Zagreb - Novo Mesto - Ljubljana.

FILS pak sa Slovenijom povezuje Poreč i Pulu, a putem se staje u Portorožu i Kopru.

Željeznički prijevoz do Ljubljane

Između Zagreba i Ljubljane postoji više željezničkih linija. Vožnja traje od dva do dva i pol sata, a ažurne vozne redove i cijene karata možete provjeriti u članku Ljubljana Glavni kolodvor. Vlak slovensku prijestolnicu povezuje i s istočnom Hrvatskom, a od brojnih mjesta ovdje ćemo izdvojiti Vinkovce i Slavonski Brod.

Izravne linije postoje i između Rijeke i Ljubljane, a ti vlakovi prolaze i kroz Opatiju, točnije postaju Opatija Matulji. Vozne redove i cijene karata također možete provjeriti u članku Ljubljana Glavni kolodvor.

Zračni prijevoz do Ljubljane

Između Splita i Ljubljane sezonski leti Adria Airways. Ljubljana je i popularno odredište za letove u ostatak Europe, s obzirom da ima nekoliko atraktivnih niskotarifnih linija, pri čemu se posebno ističu Wizz Airove Ljubljana - Bruxelles i Ljubljana - London.

Ljubljanska zračna luka Brnik nalazi se više od 20 km sjeverno od grada, nedaleko od Kranja.