Objavljeno 07.10.14. 15:12

Obiteljski tjedan u NP-u Plitvička jezera: posjetite Plitvice za samo 25 kuna

NP Plitvička jezera lani je predstavio Obiteljski tjedan, tijekom kojeg se po posebno povoljnim cijenama može posjetiti naš najpopularniji nacionalni park, a projekt se nastavlja i ove godine.
Plitvička jezera Plitvička jezera

Obiteljski tjedan održava se početkom listopada, a ove godine to je od 4. do 12. listopada. Ulaznice se mogu kupiti po posebnoj cijeni od svega 25 kuna po osobi, pri čemu djeca do sedam godina starosti uopće ne plaćaju ulaznice.

Cijena ulaznice, ovisno o odabranom programu razgleda i vremenskim uvjetima na Plitvicama, uključuje osiguranje posjetitelja te vožnju panoramskim vlakom i električnim brodom na jezeru Kozjak.

Osim jeftinijih ulaznica, tijekom Obiteljskog tjedna povoljnije se može i jesti u restaurantima Poljana i Borje te restaurantima hotela Grabovac i kampa Korana. Tako se posebno pripremljeni meniji mogu dobiti za svega 40 kuna po osobi. Posjetiteljima će posebno zanimljiv vjerojatno biti restaurant Poljana, koji se nalazi u samom NP-u te je zgodan za obrok tijekom razgledavanja Plitvičkih jezera.

Za 5. i 8. listopada (Dan neovisnosti Republike Hrvatske) pripremljeni su nastupi kulturno-umjetničkih društava kojima će biti predstavljena lička tradicija i kulturna baština plitvičkoga kraja.

Napominjemo da u ovu posebnu ponudu nije uključen parking te se on plaća po redovnom cjeniku i tijekom Obiteljskog tjedna.

Baraćeve špilje

Tijekom Obiteljskog tjedna povoljnije možete posjetiti i Baraćeve špilje. Umjesto redovnih 50 kuna, za ulaznicu je potrebno izdvojiti svega 20 kuna po osobi. Za djecu starosti do sedam godina karte su besplatne. U cijenu je uključen obilazak špilje u trajanju od 60 minuta u pratnji stručnog vodiča. Parking je besplatan.

Baraćeve špilje nalaze se u blizini Rakovice, 15-ak kilometara od Plitvica u smjeru sjeveroistoka.