Objavljeno 15.10.20. 14:21

Tjedan odmora vrijedan: provjerite 40+ najzanimljivijih ponuda!

Iskoristite sjajne popuste kako biste bolje upoznali Lijepu Našu.
Tjedan odmora vrijedan Tjedan odmora vrijedan

Tjedan odmora vrijedan nova je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, koja donosi velike popuste svima koji žele bolje upoznati Hrvatsku. Promocija traje od 16. do 25. listopada 2020., ali u nekim slučajevima popusti će se moći koristiti i izvan tog razdoblja.

U akciji tako sudjeluju brojni nacionalni parkovi, parkovi prirode, muzeji, crkve i ostale znamenitosti, kao i mnoštvo smještajnih objekata i restauranata.

Izdvojene ponude u sklopu akcije Tjedan odmora vrijedan 2020.

U nastavku smo izdvojili najzanimljivije ponude, s naglaskom na javne ustanove, i podijelili ih po osnovnim kategorijama. Navedeni su ponuđač i popust koji nude korisnicima svojih usluga.

Nacionalni parkovi

Mljet

Velikom broju izletnika najzanimljiviji će svakako biti nacionalni parkovi. U Tjednu sudjeluju gotovo svi, odnosno čak sedam nacionalnih parkova.

Nacionalni park Plitvička jezera
Do 72 posto popusta na cijenu ulaznica
Nacionalni park Krka
50 posto popusta na ulaznice
Nacionalni park Mljet
50 posto popusta na ulaznice
Nacionalni park Brijuni
50 posto popusta na ulaznice
Nacionalni park Risnjak
50 posto popusta na ulaznice
Nacionalni park Paklenica
50 posto popusta na ulaznice
Nacionalni park Sjeverni Velebit
50 posto popusta na ulaznice

Parkovi prirode

Osim nacionalnih parkova, Hrvatska ima i brojne čarobne parkove prirode. Pogodnosti od 16. do 25. listopada nude gotovo svi, odnosno deset parkova prirode.

Park prirode Biokovo
50 posto popusta na cijenu ulaza u Park prirode Biokovo automobilom i motociklom. Redovna cijena iznosi 50 kuna po osobi, a cijena s popustom 25 kuna po osobi.
Park prirode Kopački rit
50 posto popusta na ulaznice
Park prirode Lastovsko otočje
50 posto popusta na cijenu ulaznice za plovila
Park prirode Lonjsko polje
50 posto popusta na 'Vikend program' - cijena tako iznosi 20 kuna, umjesto 40 kuna. U programu sudjeluju posjetiteljski centri Krapje, Repušnica i Čigoč.
Park prirode Medvednica
50 posto popusta na cijenu obiteljske ulaznice za Rudnik Zrinski
Park prirode Papuk
Individualna ulaznica u Park šumu Jankovac u razdoblju od 19. do 23. listopada iznosi 5,00 kn; Individualna ulaznica u Kuću Panonskog mora u razdoblju od 19. do 23. listopada iznosi 5,00 kn
Park prirode Telašćica
50 posto popusta na ulaznice. Primjerice, cijena za individualne posjetitelje preko kopnenog ulaza Dolac iznosit će 20 kuna.
Park prirode Velebit
50 posto popusta na cijenu individualne i grupne ulaznice u uvalu Zavratnica. Individualni posjetitelji tako će plaćati 15 kuna (redovna cijena: 30 kuna), a organizirane grupe 10 kuna po osobi (redovna cijena: 20 kuna po osobi).
Park prirode Vransko jezero
Od 16. do 18. listopada 2020.: adrenalinski park 50,00 kn po osobi; vožnja vlakićem 20,00 kn po osobi za odrasle, odnosno 15,00 kn za djecu
Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje
50 posto popusta na stručna vodstva po svojim poučnim stazama. Redovna cijena stručnog vodstva za grupu do 30 osoba u trajanju do četiri sata iznosi 550 kuna, dok s navedenim popustom iznosi 275 kuna.

Prijevozničke usluge

Ako nemate vlastiti prijevoz, možda će vam koristiti popusti koje nude HŽ Putnički prijevoz, Jadrolinija i Arriva - vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza u Hrvatskoj.

Autotrans (Arriva)
30 posto popusta na najpopularnije autobusne linije Arrive Hrvatska (Autotrans, APP i Panturist). Popust se odnosi na povratne karte na odabranim polascima autobusnih prijevoznika diljem Hrvatske.
HŽ Putnički prijevoz
HŽ Putnički prijevoz od 16. do 25. listopada 2020. putnicima omogućuje 50 posto popusta na povratna putovanja u Hrvatskoj i besplatan prijevoz bicikala. Popust se ne odnosi na udaljenosti manje od 25 km.
Jadrolinija
Jadrolinija će tijekom dva vikenda - 17., 18., 23., 24. i 25. listopada 2020. odobravati popust od 20 posto na cijenu karte za osobe i osobna vozila za dvije linije: Prizna - Žigljen i Split - Vis. Popust se ne odobrava na otočnu cijenu karte.

Muzeji, galerije i ostale ponude

Akciji su se pridružili i brojni zanimljivi muzeji, galerije i ostale atrakcije. U nastavku navodimo njihove nazive i opis promocije.

Odraslima se nude ulaznice po sniženoj cijeni od 30 kn, studentima po cijeni od 10 kn, a osnovnoškolcima i srednjoškolcima po cijeni od 5 kn. Ulaz je besplatan za osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 7 godina, turističke vodiče te pratitelje organiziranih grupa.
Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac
50 posto popusta na cijenu ulaznice
Arheološki muzej Narona (Vid)
50 posto popusta na ulaznice: individualna ulaznica 20,00 kn, obiteljska ulaznica 50,00 kn.
Centar za posjetitelje Med dvemi vodami (međimursko naselje Križovec)
Osnovna individualna ulaznica bit će dostupna po cijeni od 20 kuna, dok je redovna cijena 40 kuna. Individualna ulaznica za različite kategorije (djeca i mladi od 5 do 18 godina, studenti, osobe starije od 60 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji) u akcijskom tjednu bit će snižena na 10 kuna, dok je redovna cijena 25 kuna. Obiteljska ulaznica (dvije odrasle osobe i djeca te mladi do 18 godina) bit će po cijeni od 50 kuna, dok je redovna cijena 100 kuna.
Državna ergela Đakovo i Lipik
50 posto popusta na individualne ulaznice
Dubrovačke muzejsko-galerijske ustanove
Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik, od 16. do 25. listopada 2020. godine iznosit će 50,00 kuna, umjesto redovnih 130,00 kn. Ulaznica vrijedi za Dom Marina Držića, Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru), Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, Arheološki muzej u tvrđavi Revelin, Umjetničku galeriju Dubrovnik, Prirodoslovni muzej, Galeriju Dulčić-Masle-Pulitika i Atelijer Pulitika.
Gornja Baraćeva špilja
50 posto popusta na ulaznice
Gradski muzej Jastrebarsko
50 posto popusta na cijenu ulaznice
Gradski muzej Vinkovci
50 posto popusta na cijenu ulaznice
Gradski muzej Virovitica
Cijena obiteljske ulaznice (dvoje odraslih i djeca) iznosit će 35 kuna.
Hrvatski pomorski muzej Split
Cijena ulaznice za sve uzraste: 5,00 kn
Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici (Pitomača)
50 posto popusta na ulaznice
Muzeji Ivana Meštrovića
50 posto popusta na ulaznice za Atelijer Meštrović u Zagrebu, Galeriju Meštrović i Meštrovićeve Crikvine - Kaštilac u Splitu te Crkvu Presvetog Otkupitelja kod Otavica.
Muzej betinske drvene brodogradnje
50 posto popusta na cijenu ulaznice: odrasli 15,00 kn; učenici, studenti i umirovljenici 10,00 kn
Muzej Domovinskog rata Dubrovnik
Svi posjetitelji imaju mogućnost posjeta uz cijenu od 15 kuna te kupnje muzejskih izdanja po promotivnim cijenama, a besplatan ulaz ostvaruju svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije, djeca mlađa od 12 godina, hrvatski branitelji, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata RH, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, članovi Hrvatskog muzejskog društva i ICOM-a, studenti povijesti, studenti Sveučilišta u Dubrovniku, RIT Croatia i Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku (DIU), osobe s invaliditetom, novinarke i novinari koji prate kulturna događanja i vodiči – pratitelji grupnog posjeta.
Muzej grada Splita (Dioklecijanovi podrumi, Galerija Emanuel Vidović)
50 posto popusta na ulaznice za podrume Dioklecijanove palače, Muzej grada Splita i Galeriju Emanuel Vidović.
Muzej krapinskih neandertalaca
50 posto popusta na individualne ulaznice
Muzej Moslavine Kutina
50 posto popusta na cijenu ulaznice
Muzej oldtimera Presečki (Krapina)
50 posto popusta na cijenu ulaznice
Muzej triljskog kraja
50 posto popusta - 5,00 kn po osobi
Muzej vučedolske kulture (Vukovar)
50 posto popusta na individualne ulaznice
Otok Lokrum
Povratna brodska karta s ulaznicom u posebni rezervat Lokrum 100,00 kuna (redovna cijena 200,00 kuna); Ulaznica na Lokrum (u Rezervat, dolazak prijevoznim sredstvom druge agencije) 75,00 kuna (redovna cijena 150,00 kuna); Dječja ulaznica (od 5. do 15. g.) besplatno (redovna cijena 25,00 kuna).
Pećinski park Grabovača
50 posto popusta - 25,00 kn po osobi
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Cijena ulaznice za jednu osobu iznosi 10 kuna (redovna cijena 20 kuna), za djecu i umirovljenike 7,5 kuna (redovna cijena 15 kuna).
Prirodoslovni muzej Rijeka
Odrasli: 10,00 kn, djeca predškolske dobi, učenici, studenti i umirovljenici 5,00 kn
Solana Nin
50 posto popusta na ulaz u Kuću soli i obilazak po poljima soli s vodičem
Šibenske tvrđave - Sveti Mihovil i Barone
50 posto popusta na ulaznice. Tvrđava sv. Mihovila - cijena dnevne ulaznice: 30 kn za odrasle, 20 kn za djecu te 70 kn za cijelu obitelj. Tvrđava Barone - cijena dnevne ulaznice: 20 kn za odrasle, 12 kn za djecu te 45 kn za cijelu obitelj. Posjet objema tvrđavama - cijena dnevne ulaznice: 35 kn za odrasle, 22 kn za djecu te 80 kn za cijelu obitelj.
Tematski park Etnoland (Pakovo Selo)
Zabavna audio-tura po cijeni od 19,99 Kn po osobi, djeca dobi do 7 god. besplatno.