Objavljeno 05.05.12. 15:38

Odlična prilika za povoljnije putovanje Švicarskom

Ako oduvijek želite posjetiti Švicarsku, a od ostvarenja te želje odvraćaju vas visoki troškovi putovanja, donosimo vam dobre vijesti. Swiss Pass, popularnu i vrlo korisnu karticu namijenjenu onima koji posjećuju ovu prekrasnu zemlju, možete kupiti u sklopu promocije 2-za-1, odnosno dvije osobe mogu je koristiti po cijeni kartice za jednu osobu. Ako je u vašoj pratnji dijete staro do 16 godina, ono putuje besplatno.
Bern Bern

Radi se o paket-propusnici koja vam omogućava besplatnu vožnju skoro svim vlakovima i autobusima na raznolikoj švicarskoj željezničkoj mreži, besplatan javni prijevoz u 41 gradu (obuhvaćeni su Bern, Geneva, Zürich, Lugano itd.) te besplatne vožnje brodom na brojnim jezerskim linijama, kao i besplatan ulaz u više od 400 muzeja širom Švicarske. One prijevozne linije koje nisu obuhvaćene, s ovom karticom upola su jeftinije, a tu su i razne druge pogodnosti, poput jeftinijih razgledavanja gradova uz pratnju vodiča.

Akcija se odnosi na kartice koje vrijede četiri dana. Swiss Pass traje četiri uzastopna dana - primjerice ako je vaša prva vožnja unutar Švicarske u ponedjeljak, možete je koristiti do četvrtka. Uz 'običnu' karticu, postoji i Swiss FLEXI Pass, čija je jedina razlika to da je možete koristiti na četiri odabrana datuma unutar mjesec dana, pa tako primjerice možete putovati u utorak, preskočiti srijedu, a zatim opet putovati u četvrtak, subotu i nedjelju. Ako odaberete potonju, na dane između prvog i posljednjeg odabranog dana možete iskoristiti pedeset posto popusta na vožnje, a besplatan ulaz u muzeje možete koristiti na dane koje ste na karticu upisali kao dane putovanja.

Cijena Swiss Passa u sklopu ove promocije je 226 CHF (188 EUR), a Swiss Flexi Passa 262 CHF (218 EUR), pa tako trošak četverodnevnog putovanja Švicarskom, korištenja javnog prijevoza u bilo kojem od uključenih gradova i posjeta raznim muzejima može iznositi svega 94 eura po osobi. Akcija vrijedi za putovanja do kraja svibnja te ona ostvarena tijekom rujna, listopada i studenog. Karte je moguće kupiti preko internetske stranice www.swisstravelsystem.ch, gdje možete pronaći i sve detalje o navedenoj ponudi.