Objavljeno 04.03.15. 14:46

Air Berlin akcijom promovira novu tarifu: milijun karata već od 44 eura

Drugi po veličini njemački zračni prijevoznik, Air Berlin, stavio je na akciju čak milijun karata.
Air Berlinov zrakoplov Air Berlinov zrakoplov

Air Berlin, najveći njemački zračni prijevoznik nakon Lufthanse, jučer je predstavio svoje strateške smjernice za buduće poslovanje. Jedna od novosti je i promjena cjenovne politike, čiji je najznačajniji dio uvođenje nove tarife - JustFly. Točnije, ta je tarifa već postojala prije nekoliko godina, a u sadašnjem će obliku podrazumijevati najjeftinije Air Berlinove karte, pri čemu u cijenu nije uključena predana prtljaga.

Takvom tarifom Air Berlin namjerava bolje konkurirati niskotarifnim prijevoznicima. Najjeftinije će jednosmjerne karte tako koštati 44 eura, što je nešto više od uobičajenih cijena najjeftinijih prijevoznika, ali Air Berlin nudi i neke prednosti - uglavnom koriste glavne zračne luke, po nižim cijenama bit će dostupan veći broj karata nego što je uobičajeno, a putnici će dobiti i besplatno piće te obrok na nekim letovima (ovisno o trajanju leta).

Kako bi promovirali novu tarifu, vodstvo Air Berlina odlučilo je na akciju staviti čak milijun karata te ih ponuditi već od 44 eura. Radi se o letovima iz Njemačke za domaća i Njemačkoj bliska odredišta, a raspoloživost jeftinih karata za većinu je linija vrlo dobra.

U sljedećoj tablici navodimo primjere jeftinih jednosmjernih karata obuhvaćenih Air Berlinovom akcijom. Klikom na zeleni okvir možete vidjeti primjere datuma na koje vrijede navedene cijene te usporediti cijene na našoj tražilici letova.

Akcija traje od danas do 10. ožujka 2015., a odnosi se na letove od 5. svibnja 2015.do 29. veljače 2016.

Inače, Air Berlin jedan je od najvećih europskih zračnih prijevoznika i godišnje preveze više od 30 milijuna putnika. Od 2008. godine uglavnom je poslovao sa značajnim gubitcima, pa je u pomoć priskočio Etihad Airways, koji otada drži nešto više od 29 posto dionica tog njemačkog prijevoznika. Etihadu je upravo Air Berlin najznačajniji europski partner, uz Alitaliju, u kojoj je nedavno stekao 49 posto udjela te je zapravo spasio od izgledne propasti.

Air Berlin leti i na brojnim međukontinentalnim letovima te im se mreža odredišta djelomično preklapa s Eurowingsom, koji je danas započeo prodaju karata za svoje poveznice s dalekim odredištima.