Objavljeno 06.05.14. 11:54

Iz Hrvatske u Španjolsku i Italiju već od stotinjak kuna

U sklopu nove akcije španjolskog niskotarifnog prijevoznika Vueling, putnici iz Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba po vrlo niskim cijenama mogu do atraktivnih odredišta u Italiji i Španjolskoj i to već za stotinjak kuna po smjeru.
Rim - Piazza Venezia Rim - Piazza Venezia

Španjolski Vueling, jedan od najvećih europskih niskotarifnih zračnih prijevoznika, pokrenuo je novu akciju, u sklopu koje je ponudio mnoštvo karata po promotivnoj cijeni. Kao najniža cijena u sklopu promocije navodi se iznos od 34,99 eura, a po cijeni već od 34,99 eura može se kupiti čak milijun karata. No, dio karata znatno je jeftiniji od spomenute cijene, a među takvima je i jedan dio poveznica s hrvatskim zračnim lukama.

Promocijom je Vueling obuhvatio linije kojima povezuje preko 100 odredišta u Europi, Maroku, Alžiru, Tunisu, Libanonu i Izraelu. Promocija traje do 13. svibnja 2014. u 23:59, a vrijeme u kojem možete putovati po sniženim cijenama jest od 19. svibnja do 3. prosinca 2014. godine. Karte je potrebno kupiti barem 12 dana prije leta.

Vueling leti i za Hrvatsku. Otprije povezuje Barcelonu s tri naša odredišta - Dubrovnikom, Splitom i Zagrebom, a sve su linije sezonske. Tijekom proteklih mjeseci uvedene su poveznice između Dubrovnika i Splita/Zadra/Zagreba i Rima, a najnovija linija jest prošlog tjedna najavljena poveznica između Splita i Firence. Donosimo vam popis svih Vuelingovih izravnih poveznica s Hrvatskom i trenutačne cijene:

Linija Karte već od
Dubrovnik - Barcelona 49,56 €
Dubrovnik - Rim 15,62 €
Split - Barcelona 49,99 €
Split - Firenca 34,99 €
Split - Rim 14,12 €
Zadar - Rim 29,07 €
Zagreb - Barcelona 49,99 €
Zagreb - Rim 29,07 €

Od obližnjih gradova, Vueling koristi zračne luke u Veneciji (letovi za Barcelonu, Bilbao i Bruxelles) i Beču (letovi za Barcelonu), a ako 'potegnete' do Milana, uz Barcelonu i Bilbao dostupna vam je i Ibiza.

Iz Barcelone, koja je glavno Vuelingovo čvorište, imate mogućnost nastavka leta prema brojnim zračnim lukama u Španjolskoj i inozemstvu, ali je za presjedanja zbog vrlo niskih cijena letova iz Hrvatske zanimljiv postao i Rim. Naime, talijanska je prijestolnica sada najveća Vuelingova baza izvan Španjolske te je povezana s mnoštvom zanimljivih odredišta, među kojima su Atena, Bastia (Korzika), Krf, Malaga, Mallorca, Mykonos, Rodos, Santorini itd.

Vueling će vam za neke rute i sam ponuditi letove s presjedanjem u Rimu. Donosimo nekoliko zanimljivih linija s navedenim najnižim cijenama:

Linija Karte već od
Dubrovnik - Mallorca 72,75 €
Split - Mallorca 72,75 €
Split - Palermo 42,51 €

Cijena uključuje kartu te poreze i osnovne naknade, a dodatne usluge se dodatno i naplaćuju. Tako prijavljena prtljaga košta od 13 do 25 eura po smjeru (ovisno o odredištu), a ručna prtljaga dimenzija do 55 x 40 x 20 cm i težine do 10 kg besplatna je u svim tarifama.

Naknada za plaćanje iznosi 2,7 posto iznosa kupnje (za Paypal i kreditne kartice). Naknade za plaćanje oslobođeni ste ako plaćate debitnim karticama. Na transakciju se plaća i upravljačka naknada u iznosu od pet eura.