Objavljeno 03.11.14. 21:56

Ryanair daje 25 posto popusta na sve letove u siječnju 2015., letovi već od 12 eura!

Ryanair je objavio sjajne poslovne rezultate za prvo fiskalno polugodište (travanj - rujan 2014.) te ih je odlučio proslaviti na svima nama drag način - snižavanjem cijena karata.
Ryanairovi zrakoplovi Ryanairovi zrakoplovi

NAPOMENA: Popis s primjerima cijena ažuriran je te sada sadrži cijene s uračunatim popustom. Akcija je krenula u ponoć po londonskom vremenu (GMT). Tekst je prilagođen vremenskoj zoni i novim cijenama.

Ryanair je danas predstavio rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci fiskalne godine 2014./2015. (Ryanair fiskalnu godinu započinje u travnju), odnosno u razdoblju od travnja do kraja rujna ove godine. Broj putnika porastao je s 49,2 na 51,3 milijuna (+ 4 %), prihod s 3,255 na 3,537 milijarda (+ 9 %), a dobit sa 602 na čak 795 milijuna eura (+ 32 %).

Prosječna cijena karte porasla je pet posto i iznosila je 54 eura, a troškovi su pali tri posto, najviše zahvaljujući padu cijena goriva.

Kako bi obilježili sjajne rezultate i očekivanih 89 milijuna putnika ove godine, u Ryanairu su odlučili održati akciju pod nazivom 'Utorak zahvale', u sklopu kojega nude 25 posto popusta na SVE letove u siječnju 2015. godine.

Akcija traje samo 4. studenog 2014. od 00:01 (GMT) do 23:59 (GMT). Po hrvatskom vremenu, to je od 4. studenog u 01:01 do 5. studenog u 00:59.

S obzirom da su svi Ryanairovi letovi za Hrvatsku sezonski, akcija se ne odnosi na te letove, ali na raspolaganju je, primjerice, Budimpešta, koja i tijekom zime ima mnoštvo aktivnih linija i to prema atraktivnim odredištima.

Najjeftinije su karte za Bruxelles, koje se može kupiti za manje od 12 eura, tj. svega 90-ak kuna! Tako nakon dugo vremena imamo Ryanairovu akciju u kojoj su karte jeftinije od stotinjak kuna, a mnogo skuplje nisu ni karte za druga zanimljiva odredišta te se već za 15-20 eura po smjeru može u Rim, Milano, London, Pariz itd.

Nekoliko linija Ryanair zimi održava i za Trst, a karte se također može kupiti već za 15-ak eura. Nešto udaljenija Venecija ima mnogo više linija, među kojima je i nekoliko njih za atraktivna morska odredišta (Alghero i Cagliari na Sardiniji, Palermo na Siciliji, Malta itd.), dok se iz Podgorice zimi prometuje samo na poveznici s Londonom.

U nastavku donosimo primjere trenutačnih cijena jednosmjernih karata, u koje je već uračunato 25 posto popusta. Kliknite na cijenu (označenu zelenom bojom) kako biste vidjeli primjer datuma s navedenom cijenom. Za cijene s polascima iz Budimpešte, koje su prikazane u mađarskim forintama, navedena je i približna cijena u eurima.