Objavljeno 22.10.18. 14:46

Advent na jezeru Wolfgang (St. Gilgen, St. Wolfgang i Strobl) 2018.

Austrijska jezera poznata su po svojoj ljepoti, a jezero Wolfgang posjetitelji vole i zbog prekrasnih božićnih sajmova.
Vrijeme: 23. 11. 2018. - 23. 12. 2018.
Mjesto: St. Wolfgang
Advent na jezeru Wolfgang (St. Gilgen, St. Wolfgang i Strobl); © WTG Advent na jezeru Wolfgang (St. Gilgen, St. Wolfgang i Strobl); © WTG

Jezero Wolfgang jedno je od turistima najdražih jezera u Austriji. Iako se nalazi blizu Salzburga, grada neizostavno vezanog uz Wolfganga Amadeusa Mozarta, to jezero ipak nosi ime po nekom drugom - svetom Wolfgangu.

Na jezerskoj se obali nalaze tri veća mjesta - St. Gilgen, St. Wolfgang i Strobl. Svako od njih ima svoj božićni sajam, a zajedno se promoviraju pod nazivom Advent na jezeru Wolfgang.

St. Gilgen

Krećemo od zapadnog ruba jezera, odnosno mjesta St. Gilgen. Tamošnji adventski sajam nosi naziv 'Barokni advent', a prepoznatljiv je po velikim svijećama, prije svega najvećoj među njima, visokoj čak 11 metara. Osim velikih svijeća, gradu svjetlo daje i bogata rasvjeta, koja St. Gilgen pretvara u mjestašce čarobne atmosfere, tako svojstvene Salzkammergutu u božićno vrijeme.

Ako obratite pozornost na izlagačke kućice, primijetit ćete da su oslikane zanimljivim motivima u baroknom stilu. Radi se o djelima umjetnice Raje Schwahn Reichmann, koja na zanimljiv način prikazuju adventske motive. Naravno, osim što služe kao 'platno' za navedene crteže, u kućicama se posjetiteljima pripravljaju brojne prigodne delicije.

Ako poželite dodatne doživljaje, možete se zaputiti do 'Mozartovog klizališta', dok se u hotelu Post nalazi zanimljiva izložba jaslica.

St. Wolfgang

Jednako kao što su simbol adventskog razdoblja u St. Gilgenu divovske svijeće, tako predbožićno vrijeme u St. Wolfgangu simbolizira divovska svjetiljka na jezeru. Naravno, prigodno osvijetljena.

U St. Wolfgangu će posebno zanimljivo biti srijedom, kada će se na adventskom sajmu pogasiti sva električna rasvjeta, a svjetlo će dolaziti samo od brojnih lanterni. Ponedjeljkom, pak, možete sudjelovati u šetnji starim hodočasničkim putem prema stijeni Falkenstein.

Strobl

Treće mjesto koje sudjeluje u sklopu Adventa na jezeru Wolfgang jest Strobl, čiji je glavni adventski motiv velika božićna zvijezda. Stroblski sajam vrlo je romantičan, a jedna su od njegovih atrakcija žive jaslice sa životinjama.

U sajmu sudjeluje 30-ak izlagača, u slikovitim kućicama postavljenim oko velikog božićnog drvca. Ako se zaželite prigodne glazbe, možete se zaputiti u župnu crkvu, u kojoj se tijekom adventskog razdoblja održavaju božićni koncerti, koji će zasigurno odlično zaokružiti dojam o idiličnim božićnim sajmovima na jezeru Wolfgang.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Foto detalji