Objavljeno 26.11.15. 22:06

Advent u Križu 2015.

U Križu, općini udaljenoj 50-ak kilometara jugoistočno od središta Zagreba, mjesec dana trajat će manifestacija Advent u Križu, koja će obuhvatiti različita prigodna događanja.
Vrijeme: 27. 11. 2015. - 26. 12. 2015.
Mjesto: Križ
Advent u Križu Advent u Križu

Održat će se nekoliko prigodnih koncerata i predstava, kao i prigodno adventsko druženje, a sve počinje 27. studenoga koncertom za Katarinje u Domu kulture Josip Badalić.

Prva adventska svijeća se pali u nedjelju, 29. studenoga, poslije svete mise u 9:00 u središtu Križa. U četvrtak, 3. prosinca, slijedi prigodno darivanje novorođene djece povodom blagdana sv. Nikole, dok će se u nedjelju, 6. prosinca, družiti uz igru, voće i slatkiše u mjesnom parku.

Tu su još i brojne božićne radionice za djecu i odrasle, kao i nekoliko koncerata i predstava.

Odred izviđača Siniša Pavković u nedjelju, 13. prosinca, u Križ će donijeti Betlehemsko svjetlo mira, a svečani božićni koncert u čast Milki Trnini te otvorenje njezine spomen sobe bit će u petak, 18. prosinca, u Domu kulture Milke Trnine (Vezišće).

U nedjelju, 20. prosinca, održat će se adventsko druženje u središtu Novoselca uz besplatni gulaš i fiš paprikaš, a na sam Badnjak, 24. prosinca, prije Polnoćke uprizorit će se žive jaslice pred crkvom Uzvišenja Svetog Križa.