Objavljeno 01.12.18. 12:48

Advent u Opatiji 2018. (detaljni program)

Opatija će i ove godine imati raznolik adventski program, koji će obuhvatiti mnoštvo gradskih lokacija.
Vrijeme: 30. 11. 2018. - 13. 01. 2019.
Mjesto: Opatija
Advent u Opatiji; © TZ Opatija Advent u Opatiji; © TZ Opatija

Božićnih sajmova i adventskih događanja u Hrvatskoj sve je više, a Opatija je grad s jednim od najbogatijih adventskih programa. Advent u Opatiji obuhvatit će mnoštvo gradskih i prigradskih lokacija, a trajat će od 30. studenog 2018. sve do 13. siječnja 2019., kada će biti zatvoreno klizalište.

Kao i prijašnjih godina, upravo će klizalište uz morsku obalu biti važno odredište, na kojemu će se moći zabaviti uz društvo i glazbu, ali i pogledati prigodnu ponudu na božićnom sajmu.

Na tržnici će se također moći kupiti suvenire i lokalne proizvode, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i okolnom Parku sv. Jakova održavat će se glazbeni nastupi, radionice i predstave, dok će se cijeli grad početkom prosinca pretvoriti u čokoladnu oazu.

Adventski sajam na Slatini održava se od 14. prosinca 2018. do 2. siječnja 2019., a na njemu će posjetitelji moći kupiti autohtone proizvode s područja Opatije i opatijskog zaleđa.

Tko se zaputi na susjednu Učku, moći će se družiti s Djedom Božićnjakom, dok će svi koji se u Opatiji zateknu na Silvestrovo ili Novu godinu moći uživati u raznolikom glazbeno-zabavnom programu.

Svakako vrijedi istaknuti i da će subotom, nedjeljom i blagdanom u razdoblju od 1. prosinca 2018. do 28. veljače 2019. biti omogućeno besplatno parkiranje na svim javnim parkiralištima, osim u garažama Slatina, Sportska dvorana Marino Cvetković, na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike te na prostoru nulte A i nulte B zone u Opatiji.

Za svako od navedenih događanja pripremili smo zasebne sažetke, pa detalje o Adventu u Opatiji možete vidjeti u člancima koje navodimo u nastavku.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Foto detalji