Objavljeno 01.12.21. 18:30

Advent u Opatiji 2021. (detaljni program)

Opatija će i ove godine imati raznolik adventski program, koji će obuhvatiti mnoštvo gradskih lokacija.
Vrijeme: 26. 11. 2021. - 09. 01. 2022.
Mjesto: Opatija

Božićnih sajmova i adventskih događanja u Hrvatskoj sve je više, a Opatija je grad s jednim od najbogatijih adventskih programa. Advent u Opatiji obuhvaća mnoštvo lokacija, a trajat će od 26. studenog 2021. sve do 9. siječnja 2022., kada će biti zatvoreno klizalište.

Kao i prijašnjih godina, upravo će klizalište uz morsku obalu biti važno odredište, na kojemu će se moći zabaviti uz društvo i glazbu, ali i pogledati prigodnu ponudu na božićnom sajmu.

Park Angiolina, jedna od najljepših zelenih površina u Hrvatskoj, zasjat će u punom sjaju te će posjetitelji moći uživati u raznim osvjetljenim atrakcijama. Vrijedi istaknuti i lijepe jaslice u crkvi svetog Jakova, koje je moguće razgledati svakodnevno od 07:00 do 19:00.

Na tržnici će se također moći kupiti suvenire i lokalne proizvode, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i okolnom Parku sv. Jakova održavat će se glazbeni nastupi, radionice i predstave, dok će se cijeli grad početkom prosinca pretvoriti u čokoladnu oazu.

Ovogodišnja je novost Advent na Voloskom, koji se održava prvi puta te će tako i to ribarsko naselje također dobiti svoju predbožićnu manifestaciju.

Besplatan parking

Svakako vrijedi istaknuti i da će subotom, nedjeljom i blagdanom u razdoblju od 16. prosinca 2021. do 15. siječnja 2022. biti omogućeno besplatno parkiranje na svim otvorenim uličnim parkiralištima. U garaži Dvorana M. Cvetković te na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike parkiranje se naplaćuje prema redovnom cjeniku.

Za svako od navedenih događanja pripremili smo zasebne sažetke, pa detalje o Adventu u Opatiji možete vidjeti u člancima koje navodimo u nastavku.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Foto detalji