Objavljeno 11.11.17. 20:55

Advent i božićni sajmovi u Trstu 2017.

Trst je tijekom adventskog razdoblja relativno skromno uređen, no i u njemu posjetitelji mogu uživati u prigodnoj atmosferi.
Vrijeme: 08. 12. 2017. - 26. 12. 2017.
Mjesto: Trst
Crkva Sant'Antonio Taumaturgo Crkva Sant'Antonio Taumaturgo

Glavni se tršćanski božićni sajam održava na Piazzi Sant'Antonio i u okolnim uličicama. Radi se o jednom od najslikovitijih područja u Trstu, pa se božićna scenografija ondje odlično uklapa.

Ono po čemu je tamošnji sajam poseban velike su žive jaslice, ispunjene brojnim domaćim životinjama. Na štandovima se može pronaći uobičajena adventska ponuda, s prigodnim gastronomskim specijalitetima i suvenirima. Atmosferu upotpunjuju veliko božićno drvce te lijepa rasvjeta, koja se stapa s crkvom Sant'Antonio Taumaturgo i Canalom Grande.

Osim božićnoga sajma, Trst posjetiteljima nudi i proslavu blagdana sv. Nikole (Fiera di San Nicolò), koja se proteže ne cijeli prvi prosinački tjedan. Radi se o manifestaciji koja ima dugu tradiciju te je Trst u to doba posebno živahan. Održavaju se razna događanja, štandovi su ispunjeni kao i na adventskim sajmovima, a djeca se, naravno, imaju priliku družiti sa sv. Nikolom.

Vrijeme održavanja (božićni sajam): od 8. do 26. prosinca 2017.

Vrijeme održavanja (sv. Nikola, Viale XX Settembre): od 1. do 8. prosinca 2017.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti
Oznake:
Trstadvent