Objavljeno 29.11.14. 16:32

Advent u Dubravi 2014.

Ako živite u istočnom dijelu Zagreba, ne morate do središta grada kako biste osjetili božićni štimung.
Vrijeme: 29. 11. 2014. - 05. 01. 2015.
Mjesto: Zagreb
Advent u Dubravi Advent u Dubravi

Zagrebačka adventska događanja šire se i izvan samog središta grada, a jedan od novih sajmova održava se u Dubravi. Točnije, Advent u Dubravi smjestio se na križanju Grižanske i Kolakove ulice u Gornjoj Dubravi, kod trgovačkog centra Garden Mall.

Božićni sajam u Dubravi organizira braniteljska udruga Bojna Frankopan, uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba. Radi se o hvalevrijednom projektu, s obzirom da samo u Dubravi i Sesvetama živi oko 170.000 ljudi, te je jasno da istočni dio Zagreba ima golem potencijal za uspješno održavanje jedne takve priredbe.

U drvenim kućicama nudit će se tradicionalni božićni proizvodi, kao što su kuhano vino, fritule, suveniri i sl., a posebna je atrakcija londonski autobus na kat (crveni double-decker) iz 1975. godine, u kojemu se smjestio kafić London Cafe.

Advent u Dubravi otvara se u subotu, 29. studenog u 19 sati. Nastupa Tamburaški sastav Nesanica, a do 20:30 posjetitelji će moći kupiti popularne proizvode po vrlo povoljnim cijenama te će fritule, kuhano vino, rakija i hot-dog koštati po pet kuna.