Objavljeno 08.11.17. 12:04

Advent i božićni sajam u Bolzanu (Bozenu) 2017.

Južni je Tirol svojom poviješću neizostavno vezan uz prostor i tradicije srednje Europe, pa ne čudi što se upravo u najvećem gradu te provincije održava jedan od najpoznatijih talijanskih božićnih sajmova.
Vrijeme: 24. 11. 2017. - 08. 01. 2018.
Mjesto: Bolzano
Advent i božićni sajmovi u Bolzanu (Bozenu); © TZ Bolzano Advent i božićni sajmovi u Bolzanu (Bozenu); © TZ Bolzano

Srednja Europa, prije svega Austrija i Njemačka, poznata je po predivnim božićnim sajmovima, koji zapravo služe kao uzor brojnim sličnim događanjima širom Europe, pa i svijeta. S obzirom da je Južni Tirol i danas kulturno vezan za taj prostor, nije nimalo čudno što se upravo ondje nalazi jedan od najljepših božićnih sajmova u Italiji - onaj u Bolzanu.

Najveći grad pokrajine Trentino-Alto Adige u božićno je vrijeme iznimno slikovito i privlačno mjesto. Prigodna rasvjeta stvara poseban ugođaj, gradom odzvanjaju božićne pjesme, a zrakom se šire privlačni mirisi gastronomskih specijaliteta.

Glavni se sajam održava na trgu Piazza Walther, u samom središtu Bolzana. Svoje proizvode ondje izlaže 80-ak izlagača, koji nude brojne prigodne i tradicionalne proizvode, od kuhanog vina i mesnih specijaliteta, preko slastica do božićnih ukrasa.

Za mališane tu su božićni vlakić, vrtuljak i jahanje ponija, a oni odrasliji mogu se provozati kočijom.

Oznake:
Bolzano