Objavljeno 29.10.18. 09:42

Advent i božićni sajmovi u Erfurtu 2018.

Jedan od najljepših njemačkih božićnih sajmova održava se u samom središtu Njemačke - u Erfurtu.
Vrijeme: 27. 11. 2018. - 22. 12. 2018.
Mjesto: Erfurt
Advent i božićni sajmovi u Erfurtu; © Barbara Neumann, Erfurt Tourismus Advent i božićni sajmovi u Erfurtu; © Barbara Neumann, Erfurt Tourismus

Erfurt je glavni grad Tiringije, pokrajine koja se smjestila u središnjoj Njemačkoj i koja, osim Erfurta i Weimara, nema posebno poznatih i turistima zanimljivih gradova. No, zato imaju erfurtski božićni sajam, koji je pravi mamac za turiste i koji se smatra jednom od najljepših adventskih priredaba u Njemačkoj.

Erfurt je poznat po predivnoj povijesnoj jezgri, kojom dominiraju dvije dojmljive crkve - Katedrala sv. Marije i crkva sv. Severa. Upravo one iskorištene su kao predivna kulisa za slikoviti erfurtski božićni sajam.

Osim po dvama crkvama i štandovima oko njih, Sajam je lako prepoznatljiv po visokom božićnom drvcu, jaslicama s velikim drvenim figurama, panoramskom kotaču, vrtuljku, božićnoj piramidi i drugim atrakcijama.

Naravno, ima se ondje što i za pojesti i popiti, pri čemu je, slično kao i u Dresdenu, posebno mjesto pripalo božićnom kolaču Stollen, u Erfurtu poznatom kao Schittchen, a kod nas pod nazivom biskupski kruh.

Osim kod Katedrale, Božić se u Erfurtu slavi i na Krämerbrückeu, posebnom po tome što se radi o mostu omeđenom naseljenim kućama, koji pomalo podsjeća na slavni Ponte Vecchio u Firenci. Sajam na Krämerbrückeu nešto je mirniji nego onaj kod Katedrale i naglasak se stavlja na tradicionalne proizvode i zabavljače, pa taj sajam odlično nadopunjuje erfurtsku božićnu ponudu.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti
Oznake:
Erfurt