Objavljeno 19.11.17. 20:24

Advent i božićni sajmovi u Pragu 2017.

Jedan od omiljenih srednjoeuropskih gradova može se pohvaliti i lijepim božićnim sajmovima.
Vrijeme: 20. 11. 2017. - 24. 12. 2017.
Mjesto: Prag
Advent i božićni sajmovi u Pragu; © Prague city tourism Advent i božićni sajmovi u Pragu; © Prague city tourism

Prag je iznimno popularno turističko odredište, koje u svako doba godine ima što za ponuditi svojim posjetiteljima. Iznimka nije ni božićno razdoblje, kada osvijetljene ulice i trgovi Prag čine doista čarobnim mjestom.

Starogradski trg

Glavni se božićni sajam u Pragu odvija na Starogradskom trgu (Staromestske namesti), istinskom gradskom središtu. Ponuda je tipična srednjoeuropska - kuhano vino, kobasice i ostali mesni specijaliteti, slastice te dva Česima vrlo draga napitka - pivo i medovina.

Ako vam nije do hrane, možda će vam zanimljiviji biti štandovi sa suvenirima, ukrasima i igračkama, a za stvaranje ugođaja tu su različiti izvođači božićnih pjesama.

Vrijeme održavanja: od 25. studenog 2017. do 24. prosinca 2017.

Radno vrijeme: svakodnevno od 10:00 do 22:00 (štandovi koji prodaju napitke rade do ponoći)

Vaclavov trg, Republički trg i Trg mira

Drugi veliki gradski trg - Vaclavov trg (Vaclavske namesti) - također ima svoj adventski sajam, no on je ipak manji i skromniji od onog na Starogradskom trgu. Vaclavov je trg također prikladno uređen i osvijetljen, a tu su i štandovi s prigodnom ponudom.

Zaputite li se prema sjeveru, na Republički trg (Namesti Republiky), doći ćete do najmanjeg sajma u središtu grada. Iako je malen, taj je sajam dobar za 'hvatanje' božićnog ugođaja, a i gužve su manje nego na Starogradskom trgu.

Za kraj, spomenimo i adventski sajam na Trgu mira (Namesti Miru), 15-ak minuta hoda jugoistočno od Vaclavovog trga. Taj je sajam najmirniji, ali vrlo šarmantan te je idealan ako tražite božićni ugođaj bez gužve i buke koja prati sajam na Staromestskim namestima.

Oznake:
Prag