Objavljeno 22.10.18. 15:26

Advent i božićni sajmovi u Strasbourgu 2018.

Strasbourg, koji se promovira kao Glavni grad Božića, svakako je jedno od omiljenih odredišta turista u božićno-novogodišnje vrijeme.
Vrijeme: 23. 11. 2018. - 30. 12. 2018.
Mjesto: Strasbourg
Advent i božićni sajmovi u Strasbourgu; © Otstrasbourg.fr Advent i božićni sajmovi u Strasbourgu; © Otstrasbourg.fr

Tradicija održavanja božićnih sajmova u Strasbourgu seže u daleku 1570. godinu, čime se taj grad svrstava među one koji su prvi održavali sajmove takve vrste. Prvo je izdanje te priredbe nosilo naziv Christkindelsmärik, a taj se naziv održao sve do danas te se koristi za sajam na Place Broglieu.

Christkindelsmärik (Place Broglie)

Christkindelsmärik je danas jedan od dva najvažnija božićna sajma u Strasbourgu te svake godine privlači rijeke posjetitelja, a svrstava se i među najpopularnije adventske sajmove u cijeloj Europi. Vrijedi naglasiti kako se naziv Christkindelsmärik ponekad koristi i u širem smislu kao skupni naziv za sve božićne manifestacije u središtu Strasbourga.

Place Broglie je u božićno vrijeme lijepo okićen i osvjetljen te prekriven brojnim štandovima, na kojima se može naći tipična adventska gastronomska i suvenirska ponuda. Ono po čemu je Christkindelsmärik posebno poznat jest izvrstan izbor božićnih ukrasa te je Place Broglie u adventsko vrijeme pravi izbor za one koji žele urediti svoj dom u božićnom ugođaju.

Vrijeme održavanja: od 23. studenog do 30. prosinca 2018.

Božićni sajam kod Katedrale te ostali božićni sajmovi i atrakcije u središtu Strasbourga

Katedrala, s okolnim prostorom, u Strasbourgu je uvijek bila središte svih božićnih događanja. To je gotičko zdanje i danas idealna kulisa za božićni sajam, a u adventsko je vrijeme ujedno i mjesto održavanja božićnih koncerata.

Mnoge druge lokacije u središtu Strasbourga vrijedni su posjeta u božićno vrijeme. Place Kléber je trg na kojemu se svake godine postavi najveće gradsko božićno drvce, visoko čak 30-ak metara. Sajam Tri kralja održava se na Place Benjamin-Zix, dok se na susjednom Place des Meuniers okupljaju alsaški obrtnici. Za kraj, spomenimo i sajam na Place d'Austerlitz, pravi izbor za ljubitelje dobre hrane i pića. Naime, ondje se održava Sajam božićnih delicija, na kojemu se predstavljaju lokalni slastičari, vinari, pivari i drugi, u čijim ukusnim specijalitetima uživaju brojni posjetitelji.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti
Oznake:
Strasbourg