Objavljeno 01.11.18. 15:53

Advent u Klagenfurtu 2018.

Klagenfurt, glavni grad austrijske pokrajine Koruška, možda nije toliko poznat po svojim adventskim sajmovima kao Beč, Salzburg i Graz, ali svakako ima što za ponuditi onima koji se u njemu zateknu u božićno vrijeme.
Vrijeme: 17. 11. 2018. - 31. 12. 2018.
Mjesto: Klagenfurt
Advent u Klagenfurtu

Božićni sajam na Neuer Platzu

Glavni sajam nosi naziv, očekivano, Christkindlmarkt i održava se na Neuer Platzu, glavnom gradskom trgu. Ondje se nalaze brojni štandovi s lokalnim proizvodima, ugostiteljski objekti, kao i jaslice u prirodnoj veličini. U popodnevnim i večernjim satima održavaju se različita glazbeno-zabavna događanja, poput dječjih radionica ili dočeka sv. Nikole.

Vrijeme održavanja: od 17. studenog do 24. prosinca (božićni dio) i od 27. do 31. prosinca 2018. (novogodišnji dio)

Radno vrijeme: svakodnevno od 10:00 do 20:00, štandovi s hranom do 23:00; Badnjak od 10:00 do 14:00; na Silvestrovo štandovi s hranom rade do ponoći

Božićni sajmovi kod Katedrale i u dvorištu Landhausa

Nešto opušteniji i mirniji sajam održava se kod Katedrale, nekoliko stotina metara južno od Neuer Platza. Sajam će biti otvoren od 29. studenog do 23. prosinca 2018. i to četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Radno je vrijeme od 11:00 do 18:30.

Sajam se održava i u dvorištu Landhausa, u sjevernom dijelu središta grada. Osim u slikovitom okružju, posjetitelji mogu uživati i u prigodnoj glazbi, koja se izvodi petkom navečer.

Tražite li zanimljivo adventsko odredište s manje gužvi, romantični Klagenfurt može predstavljati odličnu alternativu razvikanijim sajmovima. Dobra ideja jest spojiti posjet Klagenfurtu s posjetom slovenskom Bledu i(li) čarobnom adventskom sajmu u Veldenu. Uživanje na obalama dva idilična jezera doista su izvanredna kombinacija koja vam vikend može ispuniti brojnim prekrasnim uspomenama.

Smještaj u Klagenfurtu

Tražite li idealan smještaj u glavnom gradu Koruške? Poslužite se našom tražilicom smještaja.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Foto detalji