Objavljeno 07.11.19. 14:28

Božićna priča obitelji Salaj u Čazmi 2019. (detaljni program)

Jeste li se ikada pitali kako biste izgledali u nekom od idiličnih božićnih filmova? Snijeg, milijuni ukrasnih lampica, svjetleći sobovi sa saonicama te snjegovići oko vas? Ne brinite, za doživjeti ovo ne morate postati filmski glumac, dovoljno je posjetiti Božićnu priču obitelji Salaj u Grabovnici pored Čazme, gdje možete doživjeti pravu božićnu bajku!
Vrijeme: 29. 11. 2019. - 12. 01. 2020.
Mjesto: Čazma
Božićna priča (bajka) obitelji Salaj u Čazmi (Grabovnici)

I ove godine u Grabovnici, dijelu grada Čazme, imate mogućnost razgledati imanje SalajLand i Božićnu priču obitelji Salaj, jedinstvenu predstavu svjetla koja u božićno-novogodišnje vrijeme kao da posjetitelje vodi u svijet mašte. 2019. godine Božićna priča počinje krajem 11. mjeseca, 29. studenog, nekoliko dana prije blagdana sv. Nikole.

Božićna priča obitelji Salaj, u početku poznata pod nazivom 'Božićna bajka', započela je 2001. godine, kada je obitelj Salaj prvi put okitila svoje imanje tisućama žaruljica. Svake godine povećavali su broj lampica, prije nekoliko godina postavili su ih više od milijun, a ove godine bit će više od pet milijuna žaruljica koje su raspoređene na nekoliko hektara čarobne bajke! Postavljaju ih na biljke, drvene kućice, mostiće i ostale objekte na svom posjedu, što stvara prekrasnu oazu svjetla i jedinstvenoga ugođaja.

Mnoge lampice raspoređene su tako da tvore određene zanimljive oblike, a na imanju su, naravno, i velike božićne jaslice. Kako bi ugođaj bio potpun, kao podloga svjetlosnoj predstavi sviraju i tradicionalne božićne pjesme, a i dio lampica svira svoju melodiju.

Iza ovakve 'manifestacije' stoje mjeseci priprema i postavljanja žaruljica, a potrebno je i znatno vrijeme za njihovo micanje. Kao i proteklih godina, tijekom održavanja Božićne priče u Grabovnici očekuje se više od 120.000 posjetitelja željnih uživanja u istinskoj božićnoj bajci.

Božićna priča traje od 29. studenog 2019. do 12. siječnja 2020. godine, slično kao i prošle sezone. Radno vrijeme počinje u popodnevnim satima, pa će imanje biti otvoreno svakodnevno od 15:00 do 22:00.

Svakodnevni vatromet, Adventsko selo, prikaz Isusovog groba, proširena gastronomska ponuda

Posjetitelje će i ove godine na Božićnoj priči dočekati veliko Adventsko selo, u kojem će izlagači predstaviti svoje domaće proizvode. Kao i inače, svake večeri nebo će obasjati prigodni vatromet.

Kao i prošle godine, tu je svjetlosni prikaz Isusova groba. Također, posjetitelje očekuju preuređeni restaurant i tradicionalna gastronomska ponuda.

Prijevoz do Grabovnice

Do Grabovnice se iz Zagreba autocestom A3 vozi oko sat vremena, dok je iz Varaždina potrebno oko sat i pol. Kad se putuje iz Zagreba, potrebno je sići na čvoru Ivanić Grad, nakon čega se vozi izravno do Čazme, a od središta Čazme do Grabovnice, tj. same 'Božićne priče', vodit će vas prometna signalizacija. Imanje obitelji Salaj nalazi se pri kraju Grabovnice, a besplatni parking nalazi se neposredno pred ulazom, kao i 200-tinjak metara dalje, gdje je napravljen dodatni parking.

Vlak Tin-express

Prijevoz do Božićne priče organizirat će i HŽ Putnički prijevoz. U okićenom vlaku Tin-express bit će organiziran prigodni program za djecu.

Vlak polazi sa zagrebačkog Glavnog kolodvora i vozi do Ivanić Grada, dok od Ivanić Grada do obiteljskog imanja Salaj u Grabovnici pokraj Čazme voze autobusi.

Vlak će voziti petkom i subotom u razdoblju od 6. do 28. prosinca 2019. Cijena prijevozne karte za djecu iznosi 90 kuna (u cijenu je uračunat i mali dar), a za odrasle 95 kuna. U cijenu su uračunati prijevoz vlakom i autobusom te ulaznica za 'Božićnu priču'. Karte se mogu kupiti na blagajnama Glavnog kolodvora u Zagrebu.

U skladu s navedenim, vlakovi voze na sljedeće datume:

6. prosinca 2019.
7. prosinca 2019.
13. prosinca 2019.
14. prosinca 2019.
20. prosinca 2019.
21. prosinca 2019.
27. prosinca 2019.
28. prosinca 2019.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Radno vrijeme Božićne priče obitelji Salaj 2019./2020.

Božićna priča otvorena je svakodnevno od 15:00 do 22:00, uključujući vikende i blagdane, u razdoblju od 29. studenog 2019. do 12. siječnja 2020.

Cijene ulaznica za Božićnu priču obitelji Salaj 2019./2020.

Ulaznice se kupuju na blagajni na ulazu u imanje. Parking se ne naplaćuje.

Individualni dolazak: 40 kuna po osobi
Djeca dobi do sedam godina (u pratnji odraslih), osobe s invaliditetom, štićenici domova za nezbrinutu djecu, djeca i odrasli s posebnim potrebama: besplatno
Organizirani dolasci (grupe od 30 i više osoba): 35 kuna po osobi
Vrtićke grupe: 20 kuna po osobi

Dolazak grupa potrebno je najaviti najmanje tjedan dana unaprijed.

Foto detalji

Povezana događanja