Objavljeno 23.12.21. 20:19

Božićno selo u Gornjem Dolcu 2021.

Zaselak Nart u Gornjem Dolcu u svega nekoliko godina postao je omiljeno dalmatinsko odredište u božićno vrijeme. 'Krivac' je Božićno selo obitelji Lučić, bajkovito mjesto u kojem milijuni lampica stvaraju idiličnu oazu.
Vrijeme: 27. 11. 2021. - 06. 01. 2022.
Mjesto: Gornji Dolac

Svega nekoliko kilometara zračne linije od Omiša, na prostoru nekadašnje Poljičke Republike, smjestilo se naselje Gornji Dolac. U tom brdovitom kraju obitelj Lučić krajem 2018. godine prvi put otvorila je vrata svog Božićnog sela, tada okićenog s milijun lampica.

Taj pomalo neobičan projekt brzo je privukao desetke tisuća posjetitelja te zaselak Nart pretvorio u omiljeno dalmatinsko odredište tijekom božićnog vremena!

Milijuni žaruljica i staze s pogledom

Ove godine Božićno selo osvjetljeno je s više od tri milijuna lampica, koje su postavljene na nekoliko desetaka tisuća kvadratnih metara površine. Razne figure načinjene od žaruljica najbolje ćete upoznati ako prošećete stazama koje vijugaju cijelim imanjem. Kako je teren brdovit, tako ćete s nekih dijelova šetnica moći uživati u predivnom pogledu na Božićno selo, ali i na okolni krajolik.

Žive jaslice, životinjsko carstvo i domaća hrana

Posebna su atrakcija brojne životinje koje borave u Selu, pa tako možete vidjeti guske, patke, magarce, ljame, konje i druge pripadnike životinjskog carstva. Sve to izvrsna je nadopuna za žive jaslice, koje dočaravaju rani život Svete Obitelji.

Ako tijekom boravka u Božićnom selu ogladnite, domaćini su se pobrinuli i za to. U ponudi su razni domaći proizvodi, poput fritula i soparnika ili kobasica i kuhanog vina.

U Božićnom selu možete uživati do blagdana Sveta tri kralja, a u nastavku pogledajte kako doći do Narta, koliko koštaju ulaznice i koje je radno vrijeme Sela.

Kako doći do Božićnog sela / Narta?

Iako je Božićno selo od Omiša udaljeno svega sedam kilometara zračne linije, cestovna udaljenost zbog brdovitog krajolika iznosi oko 30 kilometara. Cesta tako vodi od Omiša do Gata, zatim se skreće na istok prema Blatu na Cetini, odakle se vožnja nastavlja do Trnbusa i Narta, koji je konačno odredište.

Ispred imanja nalazi se parking, a u slučaju gužvi automobili se parkiraju uz cestu.

Cijene ulaznica za Božićno selo

Odrasli: 30,00 kuna
Djeca dobi do 7 godina u pratnji odraslih: besplatno
Osobe s invaliditetom, trudnice štićenici, djeca i odrasli s posebnim potrebama: besplatno

Radno vrijeme Božićnog sela

Svakodnevno (osim Badnjaka i Silvestrova): 16:00-22:00
Badnjak (24. prosinca 2021.): zatvoreno
Silvestrovo (31. prosinca 2021.): zatvoreno

Foto detalji