Objavljeno 19.05.15. 22:17

Čuvajmo običaje zavičaja i Najduži stol u Hrvata u Velikoj 2015.

Trodnevna međunarodna smotra folklora 'Čuvajmo običaje zavičaja' ove godine održat će se u Velikoj od 29. do 31. svibnja, a pratit će je i šesto izdanje Najdužeg stola u Hrvata.
Vrijeme: 29. 05. 2015. - 31. 05. 2015.
Mjesto: Velika
Čuvajmo običaje zavičaja; © TZ Velika Čuvajmo običaje zavičaja; © TZ Velika

25. susret KUD-ova iz Hrvatske i susjednih zemalja, u organizaciji TZO-a Velika, Općine Velika i KUD-a 'Ivan Goran Kovačić' Velika, ove će se godine održati u Velikoj. Obogatit će ga i šesto izdanje manifestacije 'Najduži stol u Hrvata', na kojemu je prošle godine specijalitete iz cijele Hrvatske ponudilo mnoštvo izlagača na stolu dugom 1026 metara. Ove godine očekuje se još više izlagača, kao i posjetitelja, stoga dođite na vrijeme.

U petak manifestacija započinje u 21 sat koncertom grupe Vatra, Veličkih legendi i nastupom DJ-a. Najduži stol održava se u subotu, 30. svibnja, od 19 sati. Svojim nastupom popratit će ga koncert tamburaških sastava, a trodnevno slavlje završit će u nedjelju svetom misom u 11 sati, Povorkom sudionika od Vatrogasnog doma u 16 sati te nastupom KUD-ova koji će započeti u 17:30.

Program će se održavati u velikom šatoru na školskom igralištu na Trgu bana Josipa Jelačića, a ulaz na 'Najduži stol u Hrvata' naplaćivat će se 20 kuna, dok je za ostala događanja ulaz besplatan.

HŽ putnički prijevoz posjetiteljima manifestacije nudi popust od 40 posto u 1. i 2. razredu redovitih vlakova, u razdoblju od 28. svibnja do 1. lipnja 2015., za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora na prugama HŽ-a do kolodvora Velika i natrag, na udaljenostima dužima od 25 kilometara.

Prilikom kupnje prijevoznih karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a kartu je na poleđini potrebno ovjeriti žigom organizatora.

Oznake:
Velika