Objavljeno 12.05.15. 14:16

Cvjetno proljeće u Rijeci 2015.

Na mostu preko Rječine, kod hotela Continental, održat će se deveto izdanje riječke cvjetne manifestacije Cvjetno proljeće.
Vrijeme: 13. 05. 2015. - 17. 05. 2015.
Mjesto: Rijeka
Cvjetno proljeće u Rijeci Cvjetno proljeće u Rijeci

Cvjetno proljeće održava se po deveti put, a svake je godine sve bogatije te je preraslo lokalne okvire. Tako se na njemu okupljaju proizvođači iz cijele Hrvatske, koji posjetiteljima nude cvijeće, ljekovito i ukrasno bilje, kaktuse, raznolike vaze i ukrase te štošta drugo.

Osim samog sajma, Cvjetno proljeće obuhvaća niz predavanja, na kojima se, među ostalim, mogu čuti savjeti o uređenju vrtova i ostalih prostora. Tu je i događanje Cvjetni otok, u sklopu kojega se svake godine u nekoj riječkoj ustanovi uredi određena zelena površina.

Cvjetno proljeće obuhvaća i pjesnički dio manifestacije, koji se održava pod nazivom 'Latice poezije' i kojega vodi poznata pjesnikinja Ljubica Kolarić Dumić. Ljubica Kolarić Dumić ujedno je i autorica svečane pjesme za Cvjetno proljeće i sestrinsku jesensku manifestaciju Florijana.

Kao i svake godine, na Cvjetnom proljeću učenici i profesori Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka, budući cvjećari, predstavit će se široj publici te se družiti s cvjetnim dizajnerima. Svoje će radove ovaj put izložiti u sklopu izložbe pod nazivom 'Ukorak s proljećem'.

Oznake:
Rijeka