Objavljeno 12.03.15. 12:29

Dani Frankopana u Crikvenici 2015.

Znate li da je Crikvenica 2012. godine proslavila svoj stoljetni okrugli rođendan? Naime, te se godine navršilo punih 600 godina otkad je knez Nikola IV. Frankopan dao izgraditi samostan uz zapuštenu crkvicu Uznesenja Blažene Djevice Marije, da bi ga zatim darovao pavlinima 14. kolovoza 1412. godine.
Vrijeme: 19. 06. 2015. - 20. 06. 2015.
Mjesto: Crikvenica
Dani Frankopana u Crikvenici

U čast jedne od najpoznatijih hrvatskih plemićkih obitelji već nekoliko godina održavaju se Dani Frankopana, a 2015. godine održat će se 19. i 20. lipnja, dok će nam bogat i maštovit program ispričati priču o povijesnome razdoblju koje je ostavilo neizbrisiv trag na to područje.

Cijela Crikvenica tih dana posvećena je svijetu Frankopana i tajnama srednjeg vijeka. Tako možete bolje upoznati stare zanate, kovnicu novca ili kako se nekoć trgovalo. Tu su i nezaobilazne borbe i natjecanja vitezova, radionice streličarstva i mačevanja, pucanje katapultom, srednjovjekovni zabavljači, radionica glagoljice, radionica srednjovjekovne kuhinje, mimohodi i štošta drugo.

Ukratko, Dani Frankopana pružaju vam mogućnost za upoznavanje zvukova, mirisa i okusa jednog od najzanimljivijih razdoblja povijesti Hrvatskog primorja te odličnu priliku za jednodnevni ili barem popodnevni izlet.