Objavljeno 16.03.14. 12:53

Dubrovačke ljetne igre 2014.

Sada već davne 1950. godine utemeljene su Dubrovačke ljetne igre, najstarija kulturna institucija u Hrvatskoj, a kao i proteklih ljeta, i ovog 10. srpnja u 21:00 sat zakazana je ceremonija svečanog otvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara ispred crkve sv. Vlaha.
Vrijeme: 10. 07. 2014. - 25. 08. 2014.
Mjesto: Dubrovnik
Dubrovačke ljetne igre Dubrovačke ljetne igre

Ova manifestacija već tradicionalno održava se od 10. srpnja do 25. kolovoza, a ove će godine okupiti više tisuća umjetnika iz cijelog svijeta. Tijekom 47 dana na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika održat će se cijeli niz dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi.

Tako nas već dan nakon svečanog otvaranja očekuje Sudar Percusion u Ljetnom kinu Slavica, tri dana kasnije nastupaju Zagrebački solisti u atriju Kneževa dvora, a 18. srpnja Slovenski oktet u crkvi sv. Vlaha.

Shakespearov Timon Atenjanin izvodit će se na dvije lokacije i to na Poslijediplomskom središtu Dubrovnik te u parku Gradac, a Romeo i Julija u ljetnikovcu Skočibuha. Folklorni ansambl Linđo, kao i Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske - LADO 'rezervirani' su za taracu tvrđave Revelin, dok će se Vojnovićev Ekvinocijo izvoditi na otoku Lokrumu.

Najpoznatija Držićeva komedija Dundo Maroje smještena je na istoimenu Držićevu poljanu, a tu je još i Bukovićev Ratni dnevnik koji će se prikazati u prostoru Akvarija. Atrij Kneževa dvora ugostit će i Kvartet Tartini, David Gazarov trio, Andrea Padovu te Bachov orkestar leipziškog Gewandhausa, a neobarokni balet po motivima romana Opasne veze moći ćete pogledati na Poljani Ruđera Boškovića.

Naravno, tu su i mnogi drugi izvrsni programi, a sve će se zatvoriti 25. kolovoza u 22:00 sata ispred crkve sv. Vlaha nastupom Zagrebačke filharmonije kojom će dirigirati Ivo Lipanović.

Ulaznice se, osim na blagajnama u Festivalskoj palači i na Stradunu, mogu kupiti u više dubrovačkih hotela, ali i na brojnim mjestima širom Hrvatske, za što je najbolje posjetiti službene internetske stranice Festivala.