Objavljeno 02.09.15. 22:59

Đurđevečki megdan 2015. (detaljni program)

Đurđevečki megdan nova je manifestacija, čiji je cilj oživjeti povijest vezanu uz đurđevačku utvrdu Stari grad.
Vrijeme: 05. 09. 2015.
Mjesto: Đurđevac
Đurđevečki megdan Đurđevečki megdan

Đurđevački megdan nova je đurđevačka manifestacija, koju organiziraju Grad Đurđevac i TZ Grada Đurđevca, a uprizorit će ga Udruga sv. Jurja s gostujućim udrugama.

Program započinje otvaranjem sajma rukotvorina i srednjovjekovnim streličarskim turnirom, na kojemu će djeca moći sudjelovati u radionicama, dok će se odrasli imati priliku natjecati u streličarskim vještinama.

Središnji dio programa počinje u 18:30, a sastoji se od prikaza zanimljivog povijesnog događaja. Točnije, radi se o okupljanju hrvatskih velikaša sredinom 16. stoljeća, koji su došli kao pratnja slavnog hrvatskog bana Nikole Zrinskog, koji je imao dogovorenu borbu s bosanskim sandžak begom Sofi Mehmed-pašom.

Cjelokupni program odvija se u utvrdi Stari grad, a tamo će se održati i večernji koncert Komedije i S.A.R.S.-a. U slučaju kiše, koncert će se održati u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac.

Program Đurđevečkog megdana 2015.

5. rujna 2015., subota
11:00SAJAM RUKOTVORINA
SREDNJOVJEKOVNI STRELIČARSKI TURNIR
Na srednjovjekovnom streličarskom turniru djeca će moći sudjelovati na radionicama vezanim uz srednjovjekovno streličarenje, a odrasli se mogu prijaviti na atraktivno natjecanje na broj telefona TZ Đurđevac; 048 812 – 046.
12:00-18:00TS Dangube
18:30ĐURĐEVEČKI MEGDAN
Povijesni prikaz okupljanja hrvatskih velikaša iz polovice 16. stoljeća koji su se okupili kako bi prisustvovali borbi između bana Nikole Zrinskog i bosanskog sandžak – bega Sofi Mehmed paše.
21:00VELIKI KONCERT KOMEDIJE i S.A.R.S.-a
Koncertne ulaznice u pretprodaji 20 kn, na dan koncerta 30 kn.
U slučaju kiše, koncert se održava u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac.