Objavljeno 09.03.15. 14:26

Festival samoniklog bilja u Kršanu 2015.

U proljeće, kada priroda postaje čarobni vrt u kojem ubiremo hranu, ali i lijekove, Kršan će postati središte biljnog svijeta kao domaćin Festivala samoniklog bilja, a ovogodišnji festival se održava od 25. do 26. travnja u SRC 'Pristav'.
Vrijeme: 25. 04. 2015. - 26. 04. 2015.
Mjesto: Kršan
Festival samoniklog bilja u Kršanu

Kroz zanimljiva predavanja i radionice posjetitelji će po šesti put zaredom imati priliku upoznati se s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji. Različiti edukativni i stručni programi pružit će vam nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a djelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, sve uz domaće vino i glazbene sadržaje.

Sudionici na Festivalu su ugostitelji, izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije i botanike, građani iznajmljivači, djeca osnovnih i srednjih škola te hobisti, piše Turistička zajednica Istarske županije.