Objavljeno 25. 05. 2017. - 23:52

Festival slastica Slatki gušti u parku Zrinjevac 2017.

Nešto kasnije nego prošle godine, održat će se još jedno izdanje omiljenog Festivala slastica Slatki gušti.
Vrijeme: 22. 06. 2017. - 02. 07. 2017.
Mjesto: Zagreb
Festival slastica Slatki gušti u parku Zrinjevac Festival slastica Slatki gušti u parku Zrinjevac

Slatki gušti održavaju se šesti put, a okupit će velik broj izlagača. Naravno, među njima su i najbolje zagrebačke slastičarnice, a naći će se tu i drugih slastičara. Ove godine Festival se održava u ljetnom terminu - od 22. lipnja do 2. srpnja 2017.

*** Budući da još nije objavljen detaljni program ovogodišnjih Slatkih gušta, u nastavku vam donosimo što se sve zbivalo prošle godine. ***

Kao i svake godine, očekuju se desetci tisuća posjetitelja, koji će moći isprobati i razne druge proizvode, poput voćnih i čokoladnih rakija ili prirodnih sokova.

Svi koji se u Zrinjevcu zateknu prvog dana Slatkih gušta, očekuju dva zanimljiva događanja. Prvo će u 18 sati započeti Tortoboj, odnosno izbor za najbolju slasticu Festivala. Izlagači koji sudjeluju u natjecanju napravit će slastice koje inače nemaju u svojoj ponudi i koje će festivalski posjetitelji moći degustirati uz simboličnu donaciju. Prikupljena će se sredstva iskoristiti za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu Zagreb.

Kasnije istoga dana slijedi razbijanje pinjate. Dva metra visoka pinjata napunjena je darovima za posjetitelje, a njeno 'otvaranje' predviđeno je za 19:30.

S posebnim nestrpljenjem iščekuje se petak, 10. travnja, kada će se degustirati najveća torta u Hrvatskoj, teška čak 650 kilograma. Divovsku slasticu mogu kušati svi, a zauzvrat se očekuju simbolične donacije, koje će se također iskoristiti za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu Zagreb.

Sve to samo je djelić cjelokupnog programa, kojega možete vidjeti u tablici ispod teksta.

Foto detalji