Objavljeno 10.06.18. 20:51

Festival vatrometa na Bundeku 2018. (detaljni program)

Međunarodni festival vatrometa i ove će godine - od 29. lipnja do 1. srpnja - 'paliti nebo' nad Zagrebom. Mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se po 18. put okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari te prirediti zabavu za pamćenje.
Vrijeme: 29. 06. 2018. - 01. 07. 2018.
Mjesto: Zagreb
Festival vatrometa na Bundeku Festival vatrometa na Bundeku

Festival vatrometa jedno je od omiljenih zagrebačkih događanja te svako izdanje privuče desetke tisuća posjetitelja. Ove godine održava se po 18. put, a na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država - Poljske, Austrije, Italije, Slovačke, Mađarske, Njemačke, Kine, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Rumunjske, Filipina itd.

Sve pirotehničke ekipe specijalizirane su za izvođenje velikih javnih vatrometa te imaju dugogodišnje iskustvo i stotine izvedenih vatrometa iza sebe. I ove će godine tri ekipe predstaviti svoje umijeće spektakularnim 10-minutnim vatrometima, koji će obuhvatiti nebrojene projektile.

Program, uz spektakularne vatromete ekipa iz Rusije (Bolshoy Prazdnik), Austrije (Fire Event), Belgije (HC Pyrotechnics) i Hrvatske (Mirnovec), obuhvaća i 'dječje vatromete' te glazbene nastupe, a ove nas godine očekuju Jura Stublić i Film, Najbolji hrvatski tamburaši te Jasmin Stavros. Naravno, tu su i lunapark, kao i štandovi s hranom i napitcima.

Tri strane ekipe sudjeluju u natjecanju za pobjednika Festivala, dok organizatori - Mirnovec pirotehnika - ne će moći biti birani. Kao i proteklih godina, pobjednike će odabrati publika i to elektroničkim glasovanjem, uz pomoć glasačkih aparata.

Spomenimo i da će sam prostor za odvijanje zabavnog programa na Bundeku biti ograđen te se ulaz naplaćuje 15,00 kuna za petak (29. lipnja) i subotu (30. lipnja), dok karta za nedjelju (1. srpnja) košta 25 kuna. Naravno, vatromete s okolnih lokacija, poput savskog nasipa, možete gledati potpuno besplatno.

Detaljniji program možete pogledati u tablici ispod teksta.

Program Međunarodnog festivala vatrometa na Bundeku 2018.

Namjeravate li uživati u natjecateljskom vatrometu, zbog uvijek velikog interesa posjetitelja svakako preporučujemo dolazak barem desetak minuta prije predviđenog vremena početka, kako biste mogli pronaći mjesto s kojeg ćete uhvatiti dobar pogled.

29. lipnja 2018., petak
Koncert: Jura Stublić i grupa Film
oko 22:00Dječji vatromet
oko 23:30 - 23:45Natjecateljski vatromet: Bolshoy Prazdnik (Rusija)
30. lipnja 2018., subota
Koncert: Najbolji hrvatski tamburaši
oko 22:00Dječji vatromet
oko 23:30 - 23:45Natjecateljski vatromet: Fire Event (Austrija)
1. srpnja 2018., nedjelja
Koncert: Jasmin Stavros
oko 22:00Dječji vatromet
oko 23:30 - 23:45Natjecateljski vatromet: HC Pyrotechnics (Belgija)
oko 23:30 - 23:45Dodatni vatromet (ne sudjeluje u natjecanju): Mirnovec pirotehnika (Hrvatska)

Foto detalji