Objavljeno 28.04.22. 11:08

Floraart na Bundeku 2022.

Zagrebačko jezero Bundek i ovog će proljeća biti najljepša gradska cvjetna oaza, u kojoj će uživati brojni posjetitelji Međunarodne vrtne izložbe Floraart. Ove se godine Floraart, uvijek atraktivno zagrebačko hortikulturalno događanje, organizira po 56. put i to sredinom svibnja.
Vrijeme: 19. 05. 2022. - 22. 05. 2022.
Mjesto: Zagreb
Floraart

Kratka povijest Floraarta

Cvjetne izložbe u Zagrebu priređivale su se još u 19. stoljeću, a one su pak nastavak još starije tradicije uređenja zagrebačkih srednjovjekovnih vrtova, iz kojih se kasnije razvila perivojna kultura grada. Najpoznatiji njeni predstavnici jesu park Maksimir iz 1839. godine, napravljen u engleskom pejzažnom stilu, te perivoji u tzv. Zelenoj potkovi u Donjem gradu, koja povezuje sedam trgova i Botanički vrt u jednu, možda i najljepšu zagrebačku urbanističku cjelinu.

2015. godine Floraart proslavio je veliku obljetnicu, odnosno održao se po 50. put te sada već kroči svojim šestim desetljećem.

Što nas očekuje 2022. godine?

Kao i inače, Floraart obuhvaća prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, koje možete kupiti na više lokacija na Bundeku. Točnije, glavne sajmišne površine nalaze se na istočnom i jugozapadnom dijelu Bundeka (prema Velesajmu). Osim biljaka, posjetitelje očekuje ugostiteljska ponuda, a tu je i niz kućica sa suvenirima i raznim korisnim proizvodima. Ukupno će se predstaviti oko 190 izlagača.

Iako su izlagači uglavnom raspoređeni na nekoliko lokacija, preporučujemo da izdvojite nešto više vremena i prošećete oko cijelog Bundeka. Naime, na brojnim mjestima postavljene su različite cvjetne instalacije, a Bundek nudi prirodne ljepote i u onim dijelovima koji nisu dodatno dotjerivani za ovu prigodu.

Ulaz na Floraart je besplatan. S obzirom na česte gužve koje se tijekom Floraarta stvaraju u okolnim ulicama, preporučuje se parkiranje na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Mjesta održavanja

Kliknite ovdje za prikaz karte

Izdvojeno iz programa Floraarta 2022.

Program je još u izradi te će se nadopunjavati.

19. svibnja 2022., četvrtak
Hrvatski kup florista
20. svibnja 2022., petak
Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju
Predavanje i radionica Hrvatskog apiterapijskog društva o pčelama i medu

Foto detalji