Objavljeno 12.02.14. 15:13

Hrvatska vinska priča - festival ljubavi i vina u Zagrebu 2014.

Hrvatska vinska priča dvodnevni je novopokrenuti festival ljubavi i vina koji će 14. i 15. veljače 2014. godine na Trgu bana Jelačića okupiti hrvatske vinare uz predstavljanje vinskih cesta i promoviranje vinskog turizma u Hrvatskoj.
Vrijeme: 14. 02. 2014. - 15. 02. 2014.
Mjesto: Zagreb
Hrvatska vinska priča - festival ljubavi i vina u Zagrebu Hrvatska vinska priča - festival ljubavi i vina u Zagrebu

Manifestaciju zajednički organiziraju Udruga Vinska cesta grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, a povezat će se s već poznatim projektom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

Građani će tijekom dva dana održavanja festivala 'Hrvatska vinska cesta' na 600 četvornih metara izložbeno-prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića upoznati 80 prepoznatljivih i uspješnih vinara iz cijele Hrvatske i kušati njihova vina, između ostalih i brand hrvatskih vina 'Vina Croatia - Vina Mosaica', s prepoznatljivim i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i Bregovita Hrvatska.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, bogat program manifestacije odvijat će se na još dvije lokacije – u Hrvatskoj kući 'Materna priča' (Preradovićeva 31) i u hotelu Dubrovnik. U 'Maternoj priči' udruga WoW (Women on Wine) okupit će jake ženske snage vinarstva i objediniti enologinje, sommelierke i žene ljubiteljice vina, a građanima će ponuditi nekoliko zanimljivih radionica.

Na samo Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska kuća ponudit će znatiželjnicima i zaljubljenima i tzv. vinske izazove - vinski maraton za zaljubljene parove, a posjetitelji hrvatske kuće moći će naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane, kao i kušati zanimljive okuse prilikom sparivanja vina sa sirom, čokoladom i tradicionalnim hrvatskim delicijama.

Festival ljubavi i vina 'Hrvatska vinska priča' trebao bi prerasti u tradicionalnu manifestaciju, a ovogodišnje, premijerno izdanje festivala, okupit će velik broj zainteresiranih predstavnika medija iz svih krajeva Hrvatske te susjednih država koji će u sklopu festivala imati priliku obići i obližnju vinsku cestu Grada Zagreba.