Objavljeno 01.08.19. 19:49

Klape Gospi Sinjskoj 2019. (detaljni program)

U dvorištu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske održat će se 11. Festival marijansko-duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.
Vrijeme: 01. 08. 2019.
Mjesto: Sinj
Klape Gospi Sinjskoj; © TZ Sinj Klape Gospi Sinjskoj; © TZ Sinj

Festival Klape Gospi Sinjskoj prvi je put održan u Sinju 2009. godine te je zakoračio u svoje drugo desetljeće. Festival je, kao i inače, na rasporedu početkom kolovoza - u vrijeme kada je Sinj u znaku Alke i događanja povezanih s blagdanom Velike Gospe.

11. Festival marijansko-duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’ održat će se u dvorištu crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, s početkom u 20 sati i 30 minuta. Nastupit će 14 vrhunskih hrvatskih klapa: Salona, Sorelo, Arka, Vidulice, Stine, Štorija, Kalelarga, Skradinke, Praska, Munita, Kaše, Amfora, Vinčace i Contra.

Na festivalu će se izvesti nove autorske skladbe posvećene Djevici Mariji, a stručni ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih glazbenika dodijelit će tri nagrade autorima za najbolje skladbe te jednoj klapi za najbolju izvedbu. Osim članova stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu za najbolju izvedbu dodijelit će i publika.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Program Festivala Klape Gospi Sinjskoj 2019.

1. kolovoza 2019., četvrtak
od 20:30Amfora
Arka
Contra
Kalelarga
Kaše
Munita
Praska
Salona
Skradinke
Sorelo
Stine
Štorija
Vidulice
Vinčace
Oznake:
Sinj