Objavljeno 19.02.17. 16:41

Lansiranje pusta u svemir iz Mošćeničke Drage 2017.

Brojna primorska mjesta za kraj karnevalskog razdoblja spaljuju lutku pust kao glavnog krivca za sve loše što se dogodilo protekle godine, a Mošćenička Draga ima nešto drugačiju tradiciju. Naime, oni će i ove Pepelnice svog pusta Gobu lansirati raketom u svemir!
Vrijeme: 01. 03. 2017.
Vrsta: Karnevali
Lansiranje pusta u svemir iz Mošćeničke Drage

Ovakva ideja rodila se još davne 1969. godine prilikom spuštanja čovjeka na Mjesec, pa su tako stanovnici Mošćeničke Drage odlučili i svog Gobu - Krivca za sve poslati sa svoje rive u svemirska prostranstva.

Kao i proteklih godina, i ove Čiste srijede suđenje pustu započinje u 17:30 sati kao prava kazališna predstava u kojoj još sudjeluju tužitelj, branitelj i sudac, a sam Gobo će na suđenje stići u pratnji krvnika. Nakon završetka suđenja slijedi lansiranje lutke pusta na 20 metara dugačkoj raketi u svemir, a sve će biti popraćeno velikim vatrometom.

Istog dana, uz cijelu već spomenutu predstavu, održavat će se i Smotra pusnih zastava karnevalskih mjesta i gradova, što također vrijedi razgledati prije nego Gobo odleti u svemir. :)