Objavljeno 15.08.13. 20:51

Lipovljanski susreti 2013.

U mjestu Lipovljani, između Kutine i Novske, i ove godine održat će se Lipovljanski susreti, trodnevna manifestacija nacionalnih manjina Republike Hrvatske.
Vrijeme: 23. 08. 2013. - 25. 08. 2013.
Mjesto: Lipovljani
Lipovljanski susreti; © Lipovljani.hr Lipovljanski susreti; © Lipovljani.hr

Program započinje u petak, 23. kolovoza u 21 sat koncertom Gazdi i tamburaškog sastava Garavi, dok će mlade zabavljati DJ Svebor.

Iz subotnjeg programa izdvajamo prezentaciju tradicijskih obrta i sajam rukotvorina, koja će se održati u 11 sati u parku Lipovljani, a na istom mjestu u 15 sati bit će održana i prezentacija narodnih nošnji i gastronomije nacionalnih manjina.

U 17 sati bit će otvorena 'Slovačka etno-kuća' u Željanskoj ulici broj 63, dok u 19:30 ispred crkve sv. Ane kreće mimohod sudionika kulturno-umjetničkog programa prema središnjoh pozornici. Nakon mimohoda, u 20 sati održava se i službeno otvorenje Lipovljanskih susreta 2013., nakon čega slijedi zabavni program uz koncert Stjepana Jeršeka Štefa i Džentlmena.

Nedjelja je predviđena za različita kulinarska i sportska druženja, pa će tako već u 08:00 započeti natjecanje u pripremanju gulaša, da bi u 14 sati krenulo natjecanje u kuhanju fiša. Tijekom dana, među ostalim, održat će se i biciklijada, igrat će se pikado, mali nogomet i rukomet, a ljubiteljima nogometa posebno će biti zanimljiva prijateljska utakmica između ŠNK Slavonca iz Lipovljana i Hrvatskog Dragovoljca.

Lipovljanski susreti, na kojima se i ove godine očekuje pet do deset tisuća posjetitelja, završit će koncertom klape Levanda, koji je na rasporedu u 21 sat.