Objavljeno 14.05.19. 13:07

Ljeto na Štrosu (Strossmayerovom šetalištu) 2019.

Jedno od najatraktivnijih zagrebačkih šetališta i svakako najromantičnije na Gornjem gradu, Strossmayerovo šetalište, i ovog će ljeta biti pozornica na kojoj će svi zainteresirani moći uživati u svakodnevnom zabavnom programu.
Vrijeme: 24. 05. 2019. - 01. 09. 2019.
Mjesto: Zagreb
Ljeto na Štrosu

Strossmayerovo šetalište, po mnogima bez premca među romantičnim gradskim šetalištima, naslonjeno je na južne zidine staroga grada i nadsvođeno bogatim krošnjama kestenova, pa je to mjesto odlična prilika da se pobjegne od ljetnih vrućina, ali i od svakodnevice.

Od 24. svibnja do 1. rujna 2019. Strossmayerovo šetalište živjet će posebnim ritmom, jer se ondje održava priredba Ljeto na Strossu, odnosno Strossmartre. Bit će tu ritmova jazza, evergreena, nostalgične glazbe iz proteklih desetljeća, a moći ćete posjetiti i kino na otvorenom te pogledati likovne instalacije izvanredno uklopljene u ovaj prostor odmah uz gornjogradsku kulu Lotrščak.

Uz mnoga događanja, tu je i proslava 'pola nove godine' 30. lipnja, koja će, kao što je običaj na novogodišnjim feštama, biti popraćena vatrometom i veselom glazbom.

Na ova i još mnoga događanja u okviru ovogodišnjeg Ljeta na Strossu možete doći ugodnom šetnjom iz donjogradskih ulica, ali barem jednom uspnite se zagrebačkom uspinjačom koja povezuje Donji i Gornji grad, užurbani 'city' s njegovom romantičnom protutežom gornjogradskih ulica i uživajte u jedinstvenoj stodnevnoj manifestaciji sa stotinu lica.