Objavljeno 29.09.18. 19:47

Oprtaljska kestenijada 2018.

Jedina kestenijada u Istarskoj županiji, ona u Oprtlju, ove se godine održava po jubilarni, deseti put.
Vrijeme: 14. 10. 2018.
Mjesto: Oprtalj
Oprtaljska kestenijada Oprtaljska kestenijada

Uz Oprtalj i njegovu okolicu prostiru se velike kestenove šume, uz Pazin i Motovun najveće u cijeloj Istri, pa se u njima može ubrati velika količina te izvrsne jesenske delicije. Kako bi se naglasila povezanost između Oprtlja i kestena, 2009. godine prvi je put organizirana Oprtaljska kestenijada te ove godine slavi jubilarno, deseto izdanje.

Priredba će se održati na četiri lokacije - na trgu kod župne crkve, u Lođi, na trgu kod Lođe i u parkiću.

Trg kod župne crkve zauzet će slastičari i slastičarsko-pekarski obrti, koji će predstaviti slastice na bazi kestena, a bit će organizirane i slastičarske radionice. Osim slastičara, kod crkve će svoje proizvode predstaviti i proizvođači poljoprivrednih proizvoda s područja Općine Oprtalj.

U Lođi će biti smještene izložbe lovačkih trofeja i gljiva, kao i izložba radova sudionika male likovne kolonije, dok je na susjednom trgu pripremljeno još poslastica. Naime, na Trgu kod lođe posjetitelje će dočekati slana jela na bazi kestena te kotlići od gljiva i divljači. Četvrta lokacija - parkić - ugostit će dječji program, pa tako mališane očekuju zabavljači, predstave i kreativne radionice.