Objavljeno 24.09.15. 12:48

Smotra istarskih rakija u Humu 2015.

Ove godine se u Humu, najmanjem gradu na svijetu, po 15. put održava 'Smotra istarskih rakija', a treba spomenuti da je Hum ujedno i grad biske, odnosno ljekovite i afrodizijačke rakije koja se sprema od domaće komovice, bijele imele i četiri vrste trava.
Vrijeme: 25. 10. 2015.
Mjesto: Hum
Smotra istarskih rakija u Humu

Većina rakija inače se uglavnom proizvodi od grožđanog dropa, pa se kasnije u njih dodaju aromatične trave ili voće, poput višanja, borovnica, mente, oraha ili meda, nakon čega one dobiju prepoznatljivu boju, miris i okus.

Ovogodišnja 'Smotra istarskih rakija' održava se u nedjelju, 25. listopada i trajat će sve do kasnih večernjih sati. Sve ocjenjene rakije izlazit će među posjetitelje, koji će moći degustirati bilo koju vrste u neograničenim količinama, samo je prije toga potrebno kupiti degustacijsku čašicu iz koje se može piti sve dok ima rakija.

Domaćini će u toku dana spremiti i bogatu gastronomsku ponudu, poput maneštre, kobasica, pečenih maruna i vina, a na vama je da samo dođete i uživate!

*** Budući da još nije objavljen program ovogodišnje Smotre, u nastavku vam donosimo što se zbivalo prije dvije godine. ***

Program 13. Smotre istarskih rakija

27. listopada (nedjelja)
12:00 - 14:00 - Prijava rakija
14:00 - 16:00 - Zasjedanje stručnog žirija i ocjenjivanje svih vrsta rakija pojedinačno
16:00 - Proglašenje najboljih pobjedničkih rakija, dodjela priznanja
16:30 - Fešta do kasnih večernjih sati