Objavljeno 01.08.19. 15:05

Susret klapa u Ćunskom na Lošinju 2019.

Mjesto Ćunski na otoku Lošinju sedmi će put biti domaćin Susretu klapa.
Vrijeme: 10. 08. 2019.

Na blagoj uzvisini u središnjem dijelu otoka Lošinja smjestio se Ćunski, malo naselje koje ima oko 150 stanovnika. Kao i u većini hrvatskih obalnih mjesta, ljeto je razdoblje kada ondje obitava mnogo više ljudi, a posebno je živo i veselo kada se održavaju klapski susreti.

Točnije, radi se o priredbi Susret klapa u Ćunskom, koja je ondje prvi put održana još 2013. godine, pa se može reći da se radi o manifestaciji koja već ima lijepu tradiciju. Za organizaciju je zaslužna obiteljska klapa Barun iz Svete Nedelje, jedinstvena glazbena skupina koju čine sestra i osmero braće. Osim na Lošinju, Baruni klapsku pjesmu promoviraju i 'na kontinentu', pa tako od 2012. organiziraju priredbu Klape u Svetoj Nedelji.

Sedmo će se izdanje Susreta klapa u Ćunskom održati u subotu, 10. kolovoza 2019. Mjesto je radnje pjacal pokraj crkve sv. Nikole, gdje je početak zakazan za 21 sat.

Ljubitelji pjevanja a capella moći će uživati u izvedbama pet klapa - dvije ženske, dvije muške i jednoj mješovitoj. Točnije, to su klape Porto re (ženska klapa, Kraljevica), Lugarin (muška klapa, Zagreb), Čikat (muška klapa, Mali Lošinj), Augusta (ženska klapa, Mali Lošinj) i klapa Barun (mješovita klapa, Sveta Nedelja).

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti
Oznake:
Ćunski