Objavljeno 03.06.22. 17:28

Klape u Svetoj Nedelji 2022.

Klapski susret u Svetoj Nedelji održat će se po deveti put.
Vrijeme: 04. 06. 2022.
Mjesto: Sveta Nedelja

Klapska pjesma hrvatsko je blago koje se od 2012. godine nalazi i na UNESCO-ovom Reprezentativnom popisu nematerijalne baštine čovječanstva. Iako ih se prvenstveno povezuje s jadranskom obalom, prije svega Dalmacijom, klape su pronašle put i do srca ljubitelja dobre glazbe u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Tome svakako pridonose razna događanja na kojima mogu predstaviti svoje umijeće, a jedno od onih sa sada već ozbiljnom tradicijom jesu Klape u Svetoj Nedelji - manifestacija koja se održava od 2012. godine.

Za organizaciju je zaslužna obiteljska klapa Barun, jedinstvena glazbena skupina koju čine sestra i osmero braće. Osim u Svetoj Nedelji, Baruni klapsku pjesmu promoviraju i na Jadranu, pa tako od 2013. na Lošinju organiziraju priredbu Susret klapa u Ćunskom.

Deveti će se Klapski susret u Svetoj Nedelji održati u subotu, 4. lipnja 2022. Početak je zakazan za 20 sati, a mjesto radnje ovaj put je na otvorenom - jezero Kipišće u Strmcu.

Posjetitelji će moći uživati u izvedbama čak sedam klapa, a to su Nostalgija, Sagena, Poj, Figurin, Cesarice, Balinjera te domaćini i organizatori klapske večeri Klapa Barun..

Oznake:
Sveta Nedelja