Objavljeno 07.11.19. 13:45

Klape u Svetoj Nedelji 2019.

Klapski susret u Svetoj Nedelji održat će se osmi put.
Vrijeme: 09. 11. 2019.
Mjesto: Sveta Nedelja
Klape u Svetoj Nedelji Klape u Svetoj Nedelji

Klapska pjesma hrvatsko je blago koje se od 2012. godine nalazi i na UNESCO-ovom Reprezentativnom popisu nematerijalne baštine čovječanstva. Iako ih se prvenstveno povezuje s jadranskom obalom, prije svega Dalmacijom, klape su pronašle put i do srca ljubitelja dobre glazbe u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Tome svakako pridonose razna događanja na kojima mogu predstaviti svoje umijeće, a jedno od onih sa sada već ozbiljnom tradicijom jesu Klape u Svetoj Nedelji - manifestacija koja se održava od 2012. godine.

Za organizaciju je zaslužna obiteljska klapa Barun, jedinstvena glazbena skupina koju čine sestra i osmero braće. Osim u Svetoj Nedelji, Baruni klapsku pjesmu promoviraju i na Jadranu, pa tako od 2013. na Lošinju organiziraju priredbu Susret klapa u Ćunskom.

Osmi će se Klapski susret u Svetoj Nedelji održati u subotu, 9. studenog 2019. Početak je zakazan za 20 sati, a mjesto radnje je sportska dvorana Osnovne škole Vladimir Deščak u Rakitju.

Posjetitelji će moći uživati u izvedbama čak šest klapa - četiri muške te po jednoj ženskoj i mješovitoj. Točnije, to su klape Čikat (muška klapa, Mali Lošinj), Teha (ženska klapa, Cres), Sagena (muška klapa, Zagreb), Burin (muška klapa, Cres), Poj (muška klapa, Samobor) i klapa Barun (mješovita klapa, Sveta Nedelja).

Oznake:
Sveta Nedelja