Objavljeno 14.05.19. 12:52

Tak se negda pri nami delale u Gotalovcu 2019.

Posljednji vikend u sedmom mjesecu, točnije od 26. do 28. srpnja 2019. godine, u Gotalovcu se održava tradicionalna manifestacija Tak se negda pri nami delale.
Vrijeme: 26. 07. 2019. - 28. 07. 2019.
Mjesto: Gotalovec
Tak se negda pri nami delale u Gotalovcu © www.budinscina.hr Tak se negda pri nami delale u Gotalovcu © www.budinscina.hr

Ovo vikend događanje nastoji svim posjetiteljima, a pogotovo onim najmlađim, pokazati kako se nekoć živjelo u istočnom dijelu Hrvatskog zagorja, točnije na području današnje općine Budinščina.

Tako ćemo moći vidjeti stare običaje i težačke poslove poput izrada bačvi, predenja na kolovratu, mljevenja na starome mlinu (vodenici), ručnog mljevenja kukuruza, izrade košara, glačanja na žar, kao i što su sve kovači izrađivali u svojim radnjama. Naravno, tu su još i nastupi brojnih KUD-ova i etno grupa, dok navečer slijedi zabavni program.

*** Budući da još nije objavljen detaljni program ovogodišnje manifestacije Tak se negda pri nami delale, u nastavku vam donosimo što se sve zbivalo prije nekoliko godina. ***

Cijeli program organizira udruga za očuvanje tradicijskih i prirodnih vrijednosti 'Gotali', a odvijat će se na seoskim imanjima 'kod Fridljevog melina' i na 'Bočkajevom dvorišču', dok će se kulturno-umjetnički i zabavni program održati pod šatorom u središtu Gotalovca.

Program Tak se negda pri nami delale 2014.

25. srpnja
18:00 - Gotalovec, nastup grupe Fiškali
26. srpnja
11:00 - Topličica, Dan za sport (nogomet, skakanje u vrećama, bacanje 'škornja z ramena', potezanje 'štrika prek poteka' itd.)
18:00 - Gotalovec, nastup grupe Euforija
27. srpnja
14:00 - Bočkajevo dvorišče i kod Fridljevog melina, Tak se negda pri nami delale (prikaz starih zanata)
18:00 - Gotalovec, nastupi KUD-ova 'Dragutin Domjanić', 'Meteor', 'Zvonko Ban Jarmina' i 'Efrem Karanov', etno grupe 'Zvirek' te udruge žena 'Cvijet'
Navečer - Gotalovec, nastup grupe Bonaparte