Objavljeno 22.07.18. 22:28

Magareće trke u Tribunju 2018. (detaljni program)

Tijekom ljeta uzduž hrvatske obale održava se nekoliko magarećih trka, među kojima posebno mjesto imaju one koje se održavaju u Tribunju.
Vrijeme: 30. 07. 2018. - 01. 08. 2018.
Mjesto: Tribunj
Magareće trke u Tribunju Magareće trke u Tribunju

Ideja o održavanju utrka potječe iz 1952. godine, kada su tribunjski studenti tijekom ljetnih praznika odlučili organizirati trku magaraca. Taj je događaj ubrzo postao tradicionalan te se, uz kraće prekide, stalno održava od 1957. godine do danas. Utrke su poprilično komične te je odlična zabava zajamčena, a sve što trebate učiniti kako biste u njoj uživali jest posjetiti ovo slikovito dalmatinsko mjesto na prvi dan kolovoza.

Ovogodišnje, 51. izdanje zadržat će koncept predstavljen na 50. izdanju priredbe. Naime, veliku obljetnicu Tribunjci su obilježili uvođenjem ženske utrke, kao i međuopćinske utrke, pa će one tako biti održane i ove godine.

Ženske i međuopćinske magareće trke

Prve večeri priredbe održat će se ženske i međuopćinske magareće trke, koje se odvijaju na istom prostoru kao i muška utrka. Točnije, početak i cilj su na trgu Pijaca, dok 'trkaću stazu' čine kameni most i cesta oko poluotoka.

Nakon natjecateljskog dijela programa slijedi glazbeni program, u kojem će nastupiti grupa Fenix i Mile Perkov.

51. tribunjske magareće trke

51. izdanje tribunjskih magarećih trka održat će se drugog dana priredbe - u srijedu, 1. kolovoza 2018. Zadnjeg dana pravo sudjelovanja imaju samo Tribunjci, a zadatak je optrčati otočnu jezgru mjesta.

Okupljanje započinje na plaži Zamalin, odakle će jahači s magarcima krenuti u svečani mimohod prema trgu Pijaca. Mimohod će imati i glazbenu pratnju.

Natjecanje započinje u 20:30, kada će krenuti prva od tri kvalifikacijske utrke, u kojima će ukupno sudjelovati 12 jahača. Dva najbrža natjecatelja iz svake utrke ulaze u finale, dok će ostali imati još jednu priliku u dodatnoj trci, iz koje pobjednik ulazi u završnu trku te će tako finale imati sedam natjecatelja.

Nakon zadnje utrke i proglašenja pobjednika, kreće zabavno-glazbeni program, u kojem nastupaju Jasmin Stavros i Vox Box bend.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Program Utrke magaraca u Tribunju 2018.

U nastavku pogledajte pregled ovogodišnjeg programa Utrke magaraca u Tribunju.

31. srpnja 2018., utorak
20:00Ženske magareće trke
Međuopćinske magareće trke
Glazbeni program: Fenix i Mile Perkov
Trg Pijaca
1. kolovoza 2018., srijeda
20:30Tribunjske magareće trke
Glazbeni program: Jasmin Stavros i Vox Box bend
Trg Pijaca

Foto detalji