Objavljeno 25.07.20. 17:15

Magareće trke u Tribunju 2020.

Tijekom ljeta uzduž hrvatske obale održava se nekoliko magarećih trka, među kojima posebno mjesto imaju one koje se održavaju u Tribunju.
Vrijeme: 01. 08. 2020.
Mjesto: Tribunj
Magareće trke u Tribunju
*** Tribunjske magareće trke odgođene su do daljnjega! Ispod je navedena kratka najava i opis manifestacije iz 2019. godine. ***

Ideja o održavanju utrka potječe iz 1952. godine, kada su tribunjski studenti tijekom ljetnih praznika odlučili organizirati trku magaraca. Taj je događaj ubrzo postao tradicionalan te se, uz kraće prekide, stalno održava od 1957. godine do danas. Utrke su poprilično komične te je odlična zabava zajamčena, a sve što trebate učiniti kako biste u njoj uživali jest posjetiti ovo slikovito dalmatinsko mjesto na prvi dan kolovoza.

Ovogodišnje izdanje zadržat će prošlogodišnji koncept, pa će se cijela manifestacija održati u jednom danu.

52. tribunjske magareće trke

52. izdanje tribunjskih magarećih trka održat će se u četvrtak, 1. kolovoza 2019. Pravo sudjelovanja imaju samo Tribunjci, a zadatak je optrčati otočnu jezgru mjesta. Početak su i cilj na trgu Pijaca, dok 'trkaću stazu' čine kameni most i cesta oko poluotoka.

Okupljanje započinje na plaži Zamalin, odakle će jahači s magarcima krenuti u svečani mimohod prema trgu Pijaca. Mimohod će imati i glazbenu pratnju.

Natjecanje započinje u 20:30, kada će krenuti prva od tri kvalifikacijske utrke, u kojima će ukupno sudjelovati 12 jahača. Dva najbrža natjecatelja iz svake utrke ulaze u finale, dok će ostali imati još jednu priliku u dodatnoj trci, iz koje pobjednik ulazi u završnu trku te tako finale ima sedam natjecatelja.

Održat će se i ženska utrka i to između utrke za sretnog gubitnika (lucky loser) i finalne utrke.

Nakon zadnje utrke i proglašenja pobjednika, kreće zabavno-glazbeni program, u kojem nastupaju Milo Hrnić i Zaratino band.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Program Utrke magaraca u Tribunju 2019.

U nastavku pogledajte pregled ovogodišnjeg programa Utrke magaraca u Tribunju.

1. kolovoza 2019., četvrtak
19:00Okupljanje na plaži Zamalin i mimohod prema trgu Pijaca
20:30Tribunjske magareće trke
- kvalifikacijske utrke, utrka za sretnog gubitnika, ženska utrka, finalna utrka
Glazbeni program: Milo Hrnić i Zaratino band
Trg Pijaca

Foto detalji