Objavljeno 04.06.14. 18:17

Zagreb Tourfilm Festival 2014.

Kao čest dobitnik nagrada na svjetskim festivalima turističkih filmova, grad Zagreb je 2012. dobio priliku da i sam bude domaćin jednog takvog festivala, pa će se tako od 4. do 6. lipnja 2014. godine u Muzeju Mimara održati 3. Zagreb Tourfilm Festival.
Vrijeme: 04. 06. 2014. - 06. 06. 2014.
Mjesto: Zagreb
Zagreb Tourfilm Festival Zagreb Tourfilm Festival

Publika će na festivalu moći uživati u probranim filmovima iz čak 58 zemalja - Australije, Austrije, Bangladeša, Kolumbije, Poljske, Rusije i mnogih drugih. Ukupno je odabrano 113 filmova među čak 300 prijavljenih, koji promoviraju razne oblike turističkih atraktivnosti - od promocije turističkih odredišta, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, do upoznavanja ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude.

Jamstvo je to da će zagrebačka publika doista moći uživati u najboljima od najboljih, a filmovi će se prikazivati te nagraditi u četiri glavne kategorije. U prvoj su spot filmovi u trajanju do tri minute, u drugoj oni do sedam minuta, u trećoj filmovi trajanja do 60 minuta, a posljednja, četvrta kategorija, podijeljena je na najbolje TV reportaže te televizijske dokumentarne filmove u trajanju do sat vremena. Dodijelit će se i Srca Zagreba za najbolje domaće djelo u istim kategorijama, nagrade direktora festivala te posebne nagrade za scenarij, režiju, kameru, montažu, glazbu te animaciju, 3D ili umjetnički dojam.

U petak, 6. lipnja od 11 do 13 sati održat će se i okrugli stol na temu 'Turizam i filmska produkcija'.