Objavljeno 22.02.11. 16:57

Zagrebački karneval 2011.

Od 24. veljače do 8. ožujka 2011. godine, na parkiralištu između Bundeka, Hipodroma i Velesajma, održat će se Zagrebački karneval s nizom atraktivnih događanja, poput izbora najboljih maski, fašničke povorke, viteških turnira, trka na prstenac i brojnih koncerata.
Vrijeme: 24. 02. 2011. - 08. 03. 2011.
Mjesto: Zagreb
Vrsta: Karnevali
Zagrebački karneval

Kako ovih dana u gradovima diljem Europe i svijeta započinju karnevalski dani, tako i Zagreb dobiva svoj obnovljeni kulturno-turistički program, ZG karneval, koji će se organizirati u velikim grijanim šatorima.

Pokraj šatora bit će postavljen drveni ulaz s dvije stražarske kule, a on će s okolnim 'zidinama' činiti ulaz u srednjovjekovni grad u kojem će se, uz zabavne igre, organizirati i srednjovjekovni sajam, bitke vitezova te streličarska natjecanja. Glavni likovi ovoga karnevala bit će kralj, princeza i dvorska luda.

Cijeli program će početi u četvrtak, predajom ključeva Princu Fašniku, da bi sve u veselom tonu završilo na pokladni utorak, kad će taj isti Fašnik, kao dežurni krivac, završiti na lomači.

Za to vrijeme, svi će posjetitelji moći uživati u brojnim karnevalskim zabavama, povorkama dječjih i odraslih maski, lunaparku, prigodnim izložbama, karnevalskom balu, ponudi tradicionalnih specijaliteta, nagradnim igrama te izboru najbolje maske, dok će na večernjim koncertima nastupati Jole (25.2.), Crvena jabuka (26.2.), Severina (4.3.), Maja Šuput (5.3.) i Slavonske lole (8.3.).